Suteiktas Nemuno kilpų regioninio parko produkto ženklas

Vos prieš porą mėnesių skelbėme apie Nemuno kilpų regioninio parko produkto ženklą, o šiandien jau džiaugiamės pirmaisiais jo gavėjais. Įvykęs pirmasis komisijos, priimančios sprendimus dėl ženklo suteikimo, posėdis parodė, kad gamintojai ir paslaugų teikėjai domisi šiuo ženklu kaip galimybe pristatyti savo produkciją ir teikiamas paslaugas kuo didesniam vartotojų skaičiui.

103_6163

 

Komisiją sudaro septyni nariai, kuriuos delegavo regioninio parko teritorijoje esančios savivaldybės, visuomeninės organizacijos. Kiekvienas norintis gauti Produkto ženklą gamintojas ar paslaugų tiekėjas turi pateikti komisijai paruoštus atitinkamus dokumentus (visą informaciją galima rasti adresu www.nemunokilpos.lt

Pretendentas turi atitikti ženklo suteikimo kriterijus. Kriterijai skirstomi į privalomus ir siekiamus. Privalomus kriterijus paslaugos teikėjas turi atitikti paraiškos vertinimo metu, prieš pasirašant sutartį. Jei pretendentas atitinka privalomus kriterijus, jam suteikiama teisė naudoti NKRP ženklą penkerius metus. Šiam terminui pasibaigus – ženklo turėtojas turės iš naujo įrodyti, kad atitinka privalomus kriterijus, kurie per šį laikotarpį gali būti pakoreguoti.

Siekiami kriterijai apima sąlygas, kurios neturi būti įvykdytos sutarties pasirašymo metu, tačiau pageidaujama, kad jų būtų siekiama pratęsiant, atnaujinant NKRP produkto ženklo naudojimo sutartį.

Ženklo naudotojui suteikiama teisė naudoti ženklą rinkodaros tikslais ir produkto ar paslaugos išorinei reklamai. Ženklo naudojimo teisėtumą užtikrina NKRP direkcijos išduotas pažymėjimas, kuriame nurodoma, kokioms paslaugoms yra suteiktas ženklas ir jo galiojimo terminas.

Pirmajam svarstymui buvo pateiktos 6 paraiškos, tačiau dviejų komisija nesvarstė dėl dokumentų trūkumo.

Komisijos nariai dar prieš posėdį susipažino su pretendentų pateiktais dokumentais. Posėdį pradėjo Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos direktorė Dalia Križinauskienė. Direktorė padėkojo komisijos nariams už darbą, o paraiškų pateikėjams palinkėjo sėkmės pristatant savo produkciją ir paslaugas. Kiekvienam dalyviui buvo įteikta knygelė „Didžiosios Nemuno kilpos“, kurioje pristatomos visos Nemuno kilpų regioninio parko vertybės. Simona Benetytė pristatė pagrindinius produkto ženklo vartojimo kriterijus. Taip pat Simona priminė, kad kiekvienas Produkto ženklo turėtojas bus aplankytas komisijos narių, siekiant įsitikinti, kad paraiškoje nurodyti kriterijai yra tikslūs, o suteiktas ženklas naudojamas pagal paskirtį. Kiekvienas pareiškėjas pristatė savo veiklą, išsakė savo nuomonę dėl ženklo svarbos ir būtinybės jį turėti.

Produkto ženklas suteiktas tautodailininkui Alfonsui Pajaujui, pynėjui iš vytelių, karnų, plėšytos pušies tošies. Alfonsas Pajaujis gamina autentiškus, išskirtinius, tradicinius produktus iš natūralių, žmogaus sveikatai nekenksmingų  medžiagų. Jau daugiau kaip 25-erius metus tautodailininkas puoselėja ir skleidžia kultūrinio paveldo tradicijas, nuolat dalyvauja įvairiose respublikinėse ir regiono mugėse.

Roberto Pilausko bitelių suneštas medus ypatingo skonio. Tai miško medus. Robertas bitininkauja nuo keturiolikos metų ir tęsia savo senelio tradicijas. Pristatymo metu Robertas pasidalijo mintimis apie ruošiamą edukacinę programą, į kurią bus galima pakviesti ir vaikus, ir suaugusiuosius.

O mėgstantieji ekstremalius potyrius gali išbandyti skrydžius parasparniais. Dvivietį bemotorį parasparnį (tandemą) pilotuoja patyręs pilotas-instruktorius Rytis Stankevičius. Parasparniu jis skraido jau dvylika metų, iš jų tandemu – aštuonerius. Taip pat Rytis dalijasi patirtimi ir moko pilotavimo paslapčių visus norinčius skraidyti parasparniu savarankiškai. Prienų rajonas garsėja sklandymo tradicijomis, todėl tikriausiai nenuostabu, kad čia sparčiai populiarėja ir savo vietą randa bene naujausias sklandymo aparatas – parasparnis. Rytis nori, kad kuo daugiau žmonių pamatytų mūsų krašto grožį, romantišką ir vaizdingą Nemuno kilpų peizažą. Vieną kartą pabandęs nesigailėsi, nes iš viršaus pamatytas Nemuno grožis pakeri kiekvieną. Kviečiame išbandyti šią pramogą, o kartu pasikviesti ir draugus. Visą informaciją galima rasti interneto puslapyje www.parasparniai.lt

Dar viena nauja teikiama paslauga Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje – jodinėjimas žirgais. Žirgynas „Žygiai žirgais“ įsikūręs Prienų rajone, Nemuno kilpų regioniniame parke, Naravų kaime. Pasijodinėjimo metu  nuostabi gamta užburs Jus ir paliks nepamirštamus įspūdžius. Žirgyną supa garsusis Prienų šilas ir nuostabios Nemuno vingių pakrantės. Žirgai su malonumu pabus Jūsų kompanionais treniruotėse bei žygiuose gamtoje, kurie skirti pradedantiesiems arba nė karto nesėdėjusiems balne. Apsilankę žirgyne galėsite ne tik pasportuoti, bet ir pailsėti nuo kasdienių darbų ir rūpesčių. Žirgynas įsikūręs atokioje vietoje, toli nuo miesto bei jo šurmulio. Žirgyno savininkai siūlo edukacinę programą „Pažink žirgą“. Šio užsiėmimo metu sužinosite daug negirdėtų faktų apie žirgus ir jų gyvenimo būdą, o drąsiausieji galės išbandyti balną. Informaciją apie „Žygius žirgais“ rasite interneto puslapyje www.zygiaizirgais.lt.

Kviečiame visus pasinaudoti naujomis paslaugomis, teikiamomis Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje, paragauti skanaus medaus ir pasipuošti savo namus čia pagaminta produkcija.

Kitas komisijos posėdis vyks 2015 metų vasario mėnesį, todėl kviečiame teikti dokumentus Produkto ženklui gauti. Kartu tai ir nemokama kiekvieno produkcijos gamintojo ar paslaugos teikėjo reklama.

NKRP direkcijos

vyr. specialistė R. Milušauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close