Lietuvos seniūnijų sporto žaidynėse prizus susižėrė žemaičiai (GALERIJA)

Rugsėjo 13 d. Prienuose vyko jau septintosios Lietuvos seniūnijų sporto žaidynės. Į jas susirinko net 1115 dalyvių iš 34 savivaldybių ir 93 seniūnijų, tarp jų ir Prienų rajono atstovai – Prienų, Stakliškių, Jiezno seniūnijų sportininkai.

seniuniju_zaidynes

galerija0906 galerija0906

Visi dalyviai dėl sportiškiausios seniūnijos vardo susikovė net 8 sporto šakose: futbolo, krepšinio, tinklinio aikštelėse, prie šaškių, šachmatų lentų, smiginio rungtyje, virvės traukimo bei stalo teniso varžybose. Seniūnams dar teko susikauti ir tradicinėje seniūnų trikovėje.

 

Žaidynių šeimininkams Prienų rajono sportininkams šįkart teko susidurti su gana stipriais varžovais, todėl prizinių vietų buvo nedaug. Tačiau tai nesutrukdė jiems pakilti iki 4 vietos bendroje įskaitoje.

 

Geriausiai smiginio varžybose sekėsi Prienų seniūnijos atstovams. Įveikę net 13 priešininkų, jie užėmė pirmąją vietą. Tradiciškai laikinosios krepšinio sostinės titulą išgelbėjo Stakliškių seniūnijos krepšininkai. Iš 19 varžybose dalyvavusių komandų juos įveikė tik Kėdainių rajono krepšininkai, todėl stakliškiečiai pasipuošė antrosios vietos nugalėtojų medaliais. Šiek tiek prasčiau sekėsi Prienų seniūnijos krepšininkams – senjorams. Jie liko 5–8 vietoje.

 

Futbolo varžybose Jiezno seniūnijos sportininkams pavyko įveikti kelis priešininkus, tačiau bendroje įskaitoje jie liko 10 vietoje. Nesisekė ir Prienų seniūnijos šaškininkams. Jiems pavyko įveikti tik atstovus iš Tauragės rajono ir tenkintis 18 vieta. Stalo teniso varžybose Prienų seniūnijos komanda įveikė tris priešininkus, tačiau liko 15 vietoje. Šįkart nesisekė ir Prienų seniūnijos jaunųjų galiūnų komandai. Jiems su Ukmergės ir Ignalinos rajonų atstovais teko dalintis paskutinėmis – 13–15 vietomis. Paskutiniąja vieta su keliomis varžovų komandomis teko dalintis ir Prienų seniūnijos tinklininkėms (13–16 vietos) bei krepšininkėms (9–16 vietos).

 

Šiek tiek geriau sekėsi Prienų seniūnijos tinklininkams vyrams. Įveikę dalį varžovų, jie 9–12 vieta dalinosi dar su kelių savivaldybių atstovais.

 

Ne viena savivaldybė į žaidynes atsivežė tik vienos sporto šakos atstovus, todėl gavo nedaug taškų už varžybas. Bendroje įskaitoje geriausiai sekėsi ir daugiausiai taškų (165,25 tšk.) surinko Klaipėdos rajono sportininkai, o antroje vietoje liko kelmiškiai (150,50 tšk.). Trečiąja vieta tenkinosi Jonavos rajono sportininkai (130,85 tšk.).

 

Prienų rajono sportininkai surinko 130,55 taško ir liko ketvirtoje vietoje. Iki galimybės laimėti prizinę vietą pritrūko tiek nedaug, tad daugelis iš apmaudo nežinojo, ką ir sakyti. Paaiškėjo, kad iki paskutinės minutės žadėjusi atvykti Veiverių seniūnijos šachmatininkų komanda taip ir neatvyko, o pasinaudoti šeimininkų teise ir leisti varžybose dalyvauti Prienų seniūnijos šachmatininkų komandai jau buvo per vėlu. Netgi pralaimėję visiems varžovams Prienų šachmatininkai būtų gavę 4 taškus ir nesunkiai aplenkę Jonavos rajono sportininkus.

 

Pagal seniūnijų įskaitas sportiškiausia Lietuvos seniūnija tapo Kelmės seniūnija. Antroje vietoje liko Jonavos seniūnija, o trečioje – Utenos seniūnija. Prienų seniūnija liko 5 vietoje, Stakliškių – 24, Jiezno – 60 vietoje.

 

Birštono savivaldybės Birštono seniūnija rungėsi Lietuvos miestų kategorijoje ir dalyvavo tik vienoje – krepšinio rungtyje, kurioje su dar 4 savivaldybėmis teko dalintis paskutinėmis vietomis. Miestų įskaitoje Birštonas liko paskutinėje vietoje, seniūnijų – 74 vietoje.

 

Į bendras žaidynių įskaitas nebuvo skaičiuojami tradicinės, simbolinės seniūnų trikovės rezultatai. Greičiausiai baudas įmetė, smiginio 55 taškus surinko ir Prienų kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus Audronio Deltuvos parengtą orientacinę trasą įveikė Pagėgių seniūnijos seniūnas bei Pagėgių rajono Naktiškių seniūnijos seniūnė. Tarp vyrų seniūnų antroje vietoje liko Kėdainių rajono Pernaravos seniūnas, trečioje – Radviliškio rajono Šeduvos seniūnas. Antrąją vietą tarp seniūnių moterų užėmė Kauno miesto Dainavos seniūnijos seniūnė, o trečiąją – Prienų rajono Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė.

 

Lietuvos seniūnijų sporto žaidynes organizuoja Lietuvos asociacija „Sportas visiems“. Jau antri metai Prienų rajono savivaldybės sporto institucijų darbuotojai jiems padeda rengti finalines varžybas mūsų mieste. Nuolatiniai šių varžybų pagalbininkai – Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, vyriausiasis specialistas Adomas Kubilius, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vadovai, technikai ir pučiamųjų instrumentų orkestro choreografinė grupė „Hey“. Jau antri metai žaidynių organizatoriams talkina Prienų sporto ir pramogų arenos direktorius Arūnas Vaidogas bei visa arenos komanda. Varžybos nepraėjo ir be visos Kūno kultūros ir sporto centro trenerių komandos. Varžybų nugalėtojus apdovanoti padėjo LR Seimo narys Rimas Antanas Ručys. Prasidėjus varžyboms visas sporto erdves apėjo bei sėkmės linkėjo LR Seimo narys Andrius Palionis. Jis sėkmės linkėjo ir šachmatų varžybose dalyvaujančiam buvusiam Lietuvos šachmatų federacijos pirmininkui bei buvusiam LR Seimo nariui Juliui Sabatauskui. Už sportinius pasiekimus bei neblėstantį sportinį azartą orientavimosi sporto ilgametį sportininką Eugenijų Kamarūną apdovanojo Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius. Mero pavaduotoją Egidijų Visocką už sporto skatinimą visiems atvirame sporto klube „Vėjas“ apdovanojo Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ prezidentas Bronislavas Vasiliauskas.

 

Varžybų neaptemdė keli incidentai bei barniai dėl nesėkmės ir beveik visi sportininkai pakilia nuotaika išvyko namo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close