Dviračių žygis „Keliautojo Mato Šalčiaus pėdsakais“

Išlaužo seniūnijos kaimų bendruomenė jau trečius metus dalyvauja konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“. Šiais metais, bendradarbiaudami su Išlaužo pagrindine mokykla, Išlaužo biblioteka, Išlaužo ambulatorija, policija, Išlaužo sveikuolių klubu „Šventupė“, Išlaužo seniūnija, suorganizavome dviračių žygį „Keliautojo Mato Šalčiaus pėdsakais“.

Žygyje iš viso dalyvavo 43 dalyviai. Džiugu, kad mokinius lydėjo mokytojai A. Armonienė, A. Ramoškienė, R. Meškauskas ir N. Baranauskienė.

Kelionės pradžioje vyko saugaus eismo valandėlė. Jos metu policijos atstovai S. Aukščiūnas ir J. Petrauskas žygio dalyvius supažindino su pagrindinėmis saugaus eismo taisyklėmis važiuojant dviračiais. Kad keliautume saugiai, renginio organizatoriai išdalino šviesą atspindinčias liemenes ir atšvaitus. Kartu vyko ir Išlaužo ambulatorijos bendrosios praktikos slaugytoja L. Deleckienė, kad reikalui esant būtų suteikta medicininė pagalba.

Žygio metu aplankėme Pačiudiškių piliakalnį, rašytojo Vytauto Bubnio ir keliautojo Mato Šalčiaus tėviškes. Dalyviai išklausė bibliotekininkės I. Židonienės parengtą informaciją apie šias lankytinas vietas. Apsistoję M. Šalčiaus tėviškėje ir susiskirstę į grupeles, visi aktyviai dalyvavo R. Žiobienės parengtoje viktorinoje „Saugiai keliauju dviračiu“, rungtyse „Aš pažįstu kelio ženklus“ ir „Avarinės situacijos“ bei I. Židonienės parengtoje literatūrinėje viktorinoje „Keliautojo Mato Šalčiaus pėdsakais“.

Buvo ne tik rimtų, bet ir linksmų, nuotaikingų ir kūrybingų užduočių. Visiems renginio dalyviams įteikti  prizai – įvairūs informaciniai lankstinukai, atšvaitai, ryškiaspalvės liemenės ir kitos šviesą atspindinčios priemonės.

  Renginio dalyviai džiaugėsi galimybe dalyvauti šiame projekte, kurio metu mėgavosi puikiu oru, pagilino saugaus eismo žinias, aplankė keletą lankytinų Išlaužo seniūnijos vietų, turėjo galimybę pasigrožėti mūsų krašto vaizdais, pasportuoti ir smagiai praleisti laiką.

Išlaužo bendruomenės pirmininkas

Tomas Skrupskas,

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close