Menininkai užkariauja naujas erdves

Rugpjūčio 23 dieną Birštone, Šiaulių banko pastate įsikūrusioje stilingų drabužių parduotuvėje „Butikas“, duris atvėrė Meno galerija ir buvo pristatytos dvi parodos – Loretos Šulgaitės-Kvietkauskienės keramikos darbų paroda „Molio dvasia“ ir respublikinė akvarelės paroda „Avanscena“. Į galerijos atidarymą susirinkusius meno žmones pasveikino jos šeimininkė Asta Daminaitė.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meno galerijos šeimininkė pasidžiaugė, kad atsirado ją palaikančių žmonių, padėjusių įgyvendinti svajonę – sukurti erdvę meno parodoms. Asta dėkojo savo mokytojui Remigijui Janušaičiui, kuris jau ketvirtus metus veda spalvų pasaulio labirintais, moko dailės subtilybių suaugusiųjų dailės studijoje.

R. Janušaitis ne tik palaikė savo mokinės idėją, bet ir kartu su žmona Egle padėjo surengti šias įdomias ir išskirtines parodas.

Renginyje dalyvavo ir keramikos darbų autorė Loreta Šulgaitė-Kvietkauskienė, eksponuojanti originalius, dar mažai kur matytus savo darbus. Molis paklūsta moteriškoms rankoms, įgyja įvairias formas, skleidžia šilumą ir suteikia teigiamų emocijų.

Loreta – ne naujokė, turi daug keramikės patirties, dalyvauja parodose, projektuose. 1985 m. baigė VDA keramikos specialybės studijas, o 2008 m. VDU įgijo pedagogikos magistro laipsnį. Nuo 1999 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narė.
Kaip pasakojo pati menininkė, dar studijuodama VDA dirbo Jiesios keramikos gamykloje, kūrė suvenyrus, kurie reprezentavo Lietuvą.

Parodos autorė nuo 1985 m. dalyvauja miestų, respublikinėse ir užsienio šalių parodose Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje. Ji yra nuolatinė keramikos simpoziumų „Mes“ , tarptautinių keramikos simpoziumų „Redukcija“ dalyvė. L. Šulgaitė-Kvietkauskienė yra surengusi penkias autorines parodas. Kaip pasakojo parodos autorė, ji mėgsta žaisti su moliu, derinti jį su medžiu ir gauti puikius kūrinius. Vienas iš įdomesnių darbų šioje parodoje buvo biožidinys, kuris traukė dėmesį savo originalumu. Ir kiti Loretos darbai yra ne tik gražūs, grakštūs, bet ir funkcionalūs.

Susirinkusiųjų dėmesio nusipelnė ir žinomų autorių paveikslai, kurie tarsi užpildė visą galerijos erdvę, suteikė jaukumo. Dalis šios parodos paveikslų, netilpusių naujojoje erdvėje, eksponuojami Birštono kurhauze. Čia galima pasigėrėti Jurgos Sidabrienės, Rimvydo Mulevičiaus, Eugenijaus Nalevaikos, Jolantos Teišerskytės- Stoškienės ir kitų menininkų darbais.

Į galerijos atidarymą ir pristatymą susirinkę daugiau meno srities žmonės džiaugėsi, kad Birštone atsirado dar vienas kultūros centras, suteiksiantis dvasinio peno. Tai labai gerai, kaip sakė R. Janušaitis, nes čia „Asta galėjo įrengti ne galeriją, o kokį nors apatinių rūbų skyrių…“.

Galerijoje bus nuolat keičiamos ekspozicijos, jomis galės pasigėrėti ne tik birštoniečiai, bet ir kiti meną ir dvasines vertybes vertinantys žmonės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close