Aplinkosaugininkai informuoja

Prienų aplinkos apsaugos agentūra pateikė ataskaitą už 2014 m. liepos mėnesį. Per šį laikotarpį buvo gauti septyni pranešimai apie galimus aplinkosauginius pažeidimus, atlikti dviejų ūkio subjektų planiniai ir septyni neplaniniai patikrinimai, nustatyti septyni aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimai.

0.470985001407845959

Liepos 11 d. nustatyta, kad Kleboniškio kaime ( Šilavoto seniūnija) pilietė, nesilaikydama teisės aktuose nustatytų atmosferos apsaugos reikalavimų, degino kartono ir plastiko atliekas. LR aplinkos oro apsaugos įstatymo 20 str. 2 d. reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 100 iki 200 Lt.

Liepos 11 d. nustatyta, kad Šilavoto kaime, privačioje namų valdoje, vykdant autotransporto priemonių remonto darbus aplinka buvo užteršta nepavojingomis automobilių ardymo atliekomis. LR atliekų tvarkymo įstatymo 8 str. 1 d. ir Atliekų tvarkymo taisyklių III sk. 17 p., 20 p. reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą  nuo 100 iki 200 Lt.

Liepos 15 d. Prienų mieste akcijos „Automobilį statyk atsakingai“ metu nustatyti trys pažeidimai ir  surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai už automobilio statymą ant žaliosios vejos. LR aplinkos apsaugos įstatymo 2 sk. 9 str. reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 50 iki 300 Lt.

Liepos 23 d. Skriaudžiuose surašyti du administracinio teisės pažeidimo protokolai juridiniams asmenims už Atliekų tvarkymo taisyklių I sk. 6 p. reikalavimų nesilaikymą. Reikalavimų nesilaikymas pareigūnams užtraukia baudą nuo 300 iki 600 Lt.

Vykdant aplinkosaugos akciją „Povandenininkai“ bei žvejybą kontroliuojančių reidų metu patikrinti 28 žvejai. Džiugu, kad visi žvejojo nepažeisdami Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklų reikalavimų.

Lankantis prie vandens telkinių nustatyti trys atvejai, kai buvo užtvertos tvoros vandens telkinio apsaugos juostoje. Visais atvejais tvoros pašalintos.\

Prienų aplinkos apsaugos agentūra informuoja, kad rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais tęsiamos akcijos „Nešiukšlink miške“, „Povandenininkai“, „Automobilį statyk atsakingai“ bei „Grybai ir uogos“, todėl aplinkosaugininkų ekipažai dažniau lankysis miškuose, kontroliuos, ar poilsiautojai ir grybautojai nepalieka šiukšlių, automobiliai nestatomi ant miško paklotės ar vejų, ar uogaujant nenaudojamos „šukos“, neardoma miško paklotė renkant voveraites.

Apie pastebėtą aplinkos taršą ar daromus pažeidimus informuokite visą parą veikiančiu telefonu 112 arba darbo metu telefonu +370 319 61773; +370 686 76001

Parengta pagal Prienų aplinkos apsaugos agentūros informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close