Žiemą valgyti kaip šviežiai raugtus agurkus – vienas malonumas, o jie būtent tokie ir gaunasi.

Pirmiausiai išplauname ir iškaitiname stiklainius, nuplikome verdančiu vandeniu užsukamus dangtelius. Tuomet imamės prieskonių – karštam vandeny gerai išplauname krapų žiedynus, vyšnių lapus, juodųjų serbentų lapus.

Vienam stiklainiui skaičiuojame po vieną žiedyną, 3-4 vyšnių ir 2 serbentų lapus. Taip pat stiklainiui pasiruošiame po 2-3 česnako skilteles.

Agurkams nupjauname uodegas ir sudedame juos į stiklainius.

Puode užverdame 3 l vandens ir, jam užvirus, suberiame 0,5kg rupios, nejoduotos druskos.

Druskai ištirpus, skystį pilame ant agurkų, pridengiame dangteliais (neužsukant) ir paliekame ramybėje 2-3 dienoms. Po kelių dienų skystį nupilame į kriauklę, agurkus užpilame verdančiu vandeniu, tada jau stipriai užsukame dangtelius, verčiame „aukštyn kojom“ iki pilno atvėsimo ir nešame rūsin.

3 l sūrymo galima užpilti apie 7-9 700 ml stiklainius su agurkais.

Patarimas: kemšant agurkus prisiminkite, kad turi likti bent 2 cm tarpas iki dangtelio – agurkai turi būti pilnai užpilti skysčiu.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close