Trupininis pyragas su uogiene
Trupininiam pyragui su uogiene reikės: 400 gramų kvietinių miltų, 50 gramų ruginių miltų, 200 gramų cukraus, 3 kiaušinių, 150 gramų sviesto, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 citrinos žievelės, 1 šaukšto aguonų, 500 gramų mėgstamos uogienės.
Paruošimas: dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, sviestą bei cukrų. Sudėkite minkštą sviestą bei kiaušinius ir minkykite, kol sulips į vientisą masę. Atskirkite tris – keturias saujas gautos tešlos ir įminkykite aguonas. Gautus tešlos gabaliukus suvyniokite į maistines plėveles ir valandai padėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.
Iš šio kiekio išeis didelis pyragas, tai kepimo skarda turi būti nemaža – tinka tiek stačiakampė, tiek apvali. Išklokite ją kepimo popieriumi. Tešlą be aguonų sutarkuokite burokinė tarka arba sutrupinkite rankomis į kepimo popieriumi išklotą skardą – tik nepadauginkite, storis neturėtų viršyti vieno centimetro. Lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai. Ant trupinių paskleiskite uogienę ir ant uogienės sluoksnio užtarkuokite arba pirštais užtrupinkite likusią aguoninę tešlą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.