Tru­pi­ni­nis py­ra­gas su uo­gie­ne

Tru­pi­ni­niam py­ra­gui su uo­gie­ne rei­kės: 400 gra­mų kvie­ti­nių mil­tų, 50 gra­mų ru­gi­nių mil­tų, 200 gra­mų cuk­raus, 3 kiau­ši­nių, 150 gra­mų svies­to, 1 šaukš­te­lio ke­pi­mo mil­te­lių, 1 cit­ri­nos žie­ve­lės, 1 šaukš­to aguo­nų, 500 gra­mų mėgs­ta­mos uo­gie­nės.

Pa­ruo­ši­mas: du­be­ny­je su­mai­šy­ki­te mil­tus, ke­pi­mo mil­te­lius, cit­ri­nos žie­ve­lę, svies­tą bei cuk­rų. Su­dė­ki­te minkš­tą svies­tą bei kiau­ši­nius ir min­ky­ki­te, kol su­lips į vien­ti­są ma­sę. At­skir­ki­te tris – ke­tu­rias sau­jas gau­tos teš­los ir įmin­ky­ki­te aguo­nas. Gau­tus teš­los ga­ba­liu­kus su­vy­nio­ki­te į mais­ti­nes plė­ve­les ir va­lan­dai pa­dė­ki­te į šal­dy­tu­vą, kad su­kie­tė­tų.

Iš šio kie­kio iš­eis di­de­lis py­ra­gas, tai ke­pi­mo skar­da tu­ri bū­ti ne­ma­ža – tin­ka tiek sta­čia­kam­pė, tiek ap­va­li. Iš­klo­ki­te ją ke­pi­mo po­pie­riu­mi. Teš­lą be aguo­nų su­tar­kuo­ki­te bu­ro­ki­nė tar­ka ar­ba su­tru­pin­ki­te ran­ko­mis į ke­pi­mo po­pie­riu­mi iš­klo­tą skar­dą – tik ne­pa­dau­gin­ki­te, sto­ris ne­tu­rė­tų vir­šy­ti vie­no cen­ti­met­ro. Leng­vai pa­ly­gin­ki­te, kad tru­pi­niai pa­sklis­tų to­ly­giai. Ant tru­pi­nių pa­skleis­ki­te uo­gie­nę ir ant uo­gie­nės sluoks­nio už­tar­kuo­ki­te ar­ba pirš­tais už­tru­pin­ki­te li­ku­sią aguo­ni­nę teš­lą. Kep­ki­te 180 laipsnių or­kai­tė­je apie 50 mi­nu­čių.

trupininis pyrag

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close