Rugsėjo 21 dieną Jiezno gimnazijoje vyko akcija „Pasverk kuprinę“. Joje dalyvavo 109 mokiniai, 2 gimnazijos mokytojai ir gimnazijos direktorius P. Veteris. Akciją rengė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė D. Kimbirauskienė ir socialinė pedagogė D. Mazuronienė. Šios akcijos tikslas – išsiaiškinti, ar mokinių nešiojamos kuprinės neviršija rekomenduojamo svorio.

Mokyklinė kuprinė – viena iš daugybės mokyklinių prekių, tačiau turinti tiesioginę įtaką vaiko sveikatai. Netinkama kuprinė gali tapti netaisyklingos laikysenos, pažeisto stuburo, apsunkintos vidaus organų veiklos priežastimi. Pasaulio Sveikatos Organizacijos (PSO) rekomendacijomis, optimalus pilnos kuprinės svoris turėtų sudaryti ne daugiau kaip 10-15 proc. mokinio kūno masės. O geriausia, kad sudarytų iki 10 proc. kūno svorio. Neretai pasitaiko, kad mokinių kuprinių svoris viršija rekomenduojamą normą.

Tyrimo rezultatai parodė, kad 86 proc. Jiezno gimnazijos mokinių kuprinių svoris atitinka higienos normą, t. y. kuprinių svoris sudaro ne daugiau kaip 10 proc. mokinio kūno masės. 14 proc. mokinių nešioja optimalaus svorio kuprines, sudarančias nuo 10 proc. iki 15 proc. mokinio svorio. Sunkios kuprinės, kuri viršija 15 proc. mokinio svorio, nenešioja nė vienas mokinys, išskyrus akcijos dalyviu tapusį Jiezno gimnazijos direktorių P. Veterį.

Vaikams, dalyvavusiems akcijoje, buvo padovanoti Prienų visuomenės sveikatos biuro emblema pažymėti šratinukai, informaciniai lankstinukai, kaip saugiai ir taisyklingai nešioti mokyklinę kuprinę.

 

     D. Kimbirauskienė,

visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close