Tikriausiai nesuklysiu sakydama, jog vasara yra vienas iš labiausiai laukiamų metų laikų. Tik įdomu, ar ji bus taip pat laukiama, jei tokie aukšti termometrų stulpeliai taps kasdienybė kiekvieną vasarą? Apie tai pakalbinau Prienų gyventojus.

saule 

Ką jūs manote apie tokią aukštą oro temperatūrą?

Kadangi esu šiaurietiško tipo žmogus, man tokie vasaros karščiai yra tragedija. Džiaugiuosi, kad šiuo metu atostogauju, neįsivaizduoju, kaip reikėtų dirbti, esant tokiems karščiams. Kita vertus, blogai, kad negaliu niekur išvažiuoti, nes karščiai per daug išvargina, nejauti, kad atostogauji. Tvankus oras atima visas jėgas. Į lauką einu, tik esant būtinybei, arba išeinu vakare, kai truputį atvėsta. (Laimutė  Stankevičienė)

Kokiais būdais stengiatės atsivėsinti?

Per didžiausius karščius geriu labai daug skysčių, valgau ledų ir visa kita, kas nors kiek gaivina. Per dieną išsimaudau gal tris kartus, bet ir tai padeda atvėsti tik trumpam laikui. Šiuo metu geriausias draugas namuose yra kondicionierius, tik jis padeda nakčia užmigti. (Lukas Adomaitis)

Kokia, Jūsų manymu, tokių karščių nauda ir žala?

Didžiausią naudą tikriausiai jaučia kaimo turizmo sodybų savininkai, prekybininkai. Esant tokiems karščiams, dauguma važiuoja prie vandens telkinių. Nuomojasi sodybas, namelius. O kalbant apie žalą, jos yra ypač daug. Padaugėja skenduolių, gavusiųjų saulės ar šilumos smūgių, apsinuodijimo alkoholiu atvejų. Tokie karščiai atneša žymiai daugiau žalos nei naudos. Kai esant dideliam šalčiui, mokiniai neina į mokyklą, tai vyraujant tokiems karščiams daugelio specialybių darbininkams turėtų būti atidėtas darbas. (Martynas Jonyka)

Ar pamenate kada nors buvus tokią karštą vasarą?

Gal prieš kokius 20 metų kažkas panašaus ir buvo, bet per daug nesijaudinom, nes žinojome, kad tai laikina. Dabar, manau, tie karščiai niekur nedings. Labai išgyvenu dėl tokių staigių pokyčių, manau, į gera visa tai nenuves. (Albinas Sinkauskas)

 

Otavija Paplauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close