Pirkti internetu – ar visada saugu?

Vis daugiau žmonių susivilioja galimybe apsipirkti neišeidami iš namų. Tačiau policija perspėja: internete klestintis virtualus turgus tampa gera priedanga ir sukčiautojams.

Pareigūnai pastebi, kad dažniausiai nuo interneto sukčių nukenčia jaunesnio amžiaus žmonės, jau „prisijaukinę“ kompiuterinę techniką ir jaukiai besijaučiantys virtualioje erdvėje. Susižavėję internetu siūlomos prekės nuotraukomis ir maža kaina, pirkėjai drąsiai perveda pinigus – net ir kelių tūkstančių litų sumas – į nepažįstamo asmens sąskaitą.

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate gauta pranešimų, kai žmonės taip ir nesulaukė internetu nusipirktų prekių, nors už jas pinigai jau buvo sumokėti. Į Alytaus policijos pareigūnus kreipėsi keli asmenys, socialinio tinklapio www.facebook.lt paskyroje „internetinė parduotuvė PEPL.LT“ pirkę žinomos firmos sportinius kostiumus ir buvę apgauti. Pirkėjai liko ir be pinigų, ir be prekių.

Alytaus policijos pareigūnai pataria atsakingiau vertinti itin patraukliai atrodančius pasiūlymus. Žmonės neturėtų pamiršti, kad pavedimo atlikimas į kito asmens banko sąskaitą prilygsta pinigų atidavimui iš rankų į rankas. Pinigus reikia mokėti tik už gautą prekę.

Būkime atsargūs!

 

Alytaus aps. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close