Žvejai laimikiu pasigirti negalėjo

Liepos 26-27 dienomis Nemune, ties Birštonu, vyko Lietuvos sportinės dugninės meškerės čempionatas. Dalyvavo 10 komandų po 4 narius ir 9 žvejai individualiai. Nutūpę visą pakrantę, suskirstytą sektoriais, žvejai, užmetę meškeres su masalais, kantriai laukė laimikio.

Nugalėtojų komanda

Šeštadienį, pirmą varžybų dieną, žvejojo nuo 12 val. iki 17 val. Sekmadienį žvejybą pradėjo nuo 10 val., pabaigos signalas nuaidėjo 15 val. Atlikus kontrolinius svėrimus, žuvys vėl paleistos į upę, o dalyviai džiaugėsi pagautomis (ir didžiausiomis nesugautomis) žuvimis.

„Šiemet laimikis buvo mažesnis negu praėjusiais metais. Tai nulėmė daugybė mašalų virš Nemuno, žuvys buvo sočios ir masalais nesigundė“, – sakė čempionato teisėjas Naglis Miknevičius.

Be to, abi čempionato dienas negailestingai kepino saulė, tad nuo jos kaitros teko saugotis ne tik patiems, bet sergėti ir masalus.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo komandos „Sidabrinis kablys-Shimako “ vyrai, sugavę 19,756 kg įvairios žuvies. Antroje vietoje atsidūrė „Fideris-Škoda“ žvejai, šios komandos laimikis svėrė 14,395 kg, trečioje vietoje liko „Masčio žvejų asociacija“ (laimikis – 13,075 kg).

Asmeninėje įskaitoje geriausiai sekėsi Andriui Čekanauskui (komanda „Sidabrinis kablys-Shimano“), jis galėjo pasigirti suvilioję savo masalais 8,890 kg žuvies. Antroje vietoje liko Karolis Bendoraitis (Zvejys.lt. komanda), trečioje – Dmitrij Babenko (komanda „Fideris –Škoda“).

Didžiausią 0,678 kg sveriančią žuvį ištraukė Virginijus Mikalauskas.

Birštoniečio Sergej Aleškevič laimikis buvo 6,260 kg ir asmeninėje įskaitoje šis žvejys užėmė 13 vietą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close