Birštonas pasinėrė į meno vandenyną (GALERIJA, video)

Penktadienio vakarą Birštono kurhauze atidarymo koncertu, skirtu prof. Vladimiro Prudnikovo jubiliejui, prasidėjo dešimties dienų menų akademija Birštone.

Išgirsti operos dainininko, muzikos pedagogo, profesoriaus Vladimiro Prudnikovo bei jo dukros operos solistės Ievos Prudnikovaitės prisirinko pilna kurhauzo salė. Visus susirinkusius pasitiko Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė bei Birštono vasaros menų akademijos organizatorė, Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė. Vis daugiau menininkų džiaugiasi sugrįždami į Birštoną, ne išimtis ir A. Žigaitytė-Nekrošienė. Kurortas, jo potencialas verčia ne tik sugrįžti, bet ir kurti ilgalaikius planus. 

DSC_5962

 

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

 

Merė N. Dirginčienė, sveikindama sugrįžusius menininkus, pasidžiaugė ir Savivaldybės įsigytu fortepijonu. A. Žigaitytė-Nekrošienė pasveikino V. Prudnikovą jubiliejaus proga, įteikė jam Lietuvos muzikų sąjungos išleistą Vaclovo Daunoro kompaktinę plokštelę ir pakvietė pasinaudoti pasiūlymu išleisti ir jo atliekamų kūrinių kompaktinę plokštelę.

Neilgai trukus į kurhauzo salės sceną užlipo pats V. Prudnikovas, o vietą prie žvilgančio fortepijono užėmė jo žmona, koncertmeisterė, pianistė Nijolė Ralytė. Kurhauzo sienos netrukus prisipildė fortepijono skleidžiamų garsų, kiekvieną dainininkų V. Prudnikovo bei I. Prudnikovaitės atliktą kūrinį palydėjo audringos klausytojų ovacijos.

Aplodismentų žiūrovai negailėjo ir šeštadienį. Birštono kultūros centrą vakare sudrebino džiazo muzikos valanda. Į ją pakvietė Lietuvos ir Izraelio pianistas, kompozitorius, džiazo muzikantas, pedagogas Viačeslavas Ganelinas bei Lietuvos perkusininkas, avangardinio džiazo, šiuolaikinės muzikos atlikėjas Arkadijus Gotesmanas. Kultūros centre suskambo klavišinių ir perkusinių instrumentų skleidžiama muzika. Įspūdingi sąskambiai greitai pavergė visus klausytojus. Į džiazo muzikos valandą susirinkę žiūrovai nenorėjo atlikėjų paleisti iš scenos.

Sekmadienio vakarą Birštono kultūros centro salėje sugaudė jau kiti instrumentai. Arfos Glissando sukūrė nuostabų muzikos ir choreografijos reginį. Žiūrovams fleitos garsus padovanojo Vita Marija Daunytė, arfos stygas subtiliai kliudė Joanos Daunytės pirštai. Merginų muzikinę kūrybą papildė šokis. Jausminga choreografija bei iš širdies besiliejanti muzika žiūrovus įtraukė į dar vieną kupiną jausmų gyvenimo istoriją.

Penktadienio vakarą prasidėjusi Birštono vasaros menų akademija tęsis iki pat sekmadienio, galutinio akademijos koncerto. Iki jo kiekvieną vakarą birštoniečiams bei kurorto svečiams skambės įvairių instrumentų gyva muzika.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close