Praėjusią savaitę laikraščio redakcija sulaukė telefoninio skambučio iš Naujosios Ūtos seniūnijos gyventojos. Vėliau į redakciją atvykusi gyventoja L. M. papasakojo, kad nuo jų sodybos, esančios Žemaitkiemio kaime, Girios gatvėje, jau trys mėnesiai neišvežamas antrinių atliekų rūšiavimo (mėlynasis) konteineris, nors anksčiau jis buvo keičiamas reguliariai.

Šis konteineris, pasak jos, kaip ir paprastasis, skirtas buitinėms atliekoms, pastatytas apie kilometrą nuo pagrindinio kelio, tačiau paprastieji konteineriai reguliariai išvežami, o mėlynasis – ne. Privažiavimas iki konteinerio stovėjimo vietos yra geras, žvyruotu keliu. Abu konteineriai skirti dviejų sodybų savininkams, o dabar, teigė moteris, pastatytas ir konteineris stiklui. „Esame skatinami rūšiuoti, bet į ką?!“ – retoriškai klausė seniūnijos gyventoja, skųsdamasi, jau nebežinanti, į ką ir kaip kreiptis pagalbos. Moteris sakė kreipusis ir į Naujosios Ūtos seniūnijos seniūną, skambinusi į Alytaus regioninį atliekų centrą, tačiau kol kas niekas nepasikeitė.

Susisiekėme su Naujosios Ūtos seniūnijos seniūnu Algiu Aliukevičium, kuris sakė žinantis šią problemą ir informavęs įmonę „Ekonovus“, atsakingą už konteinerių išvežimą. Pasak seniūno, kadangi keitėsi buitinių atliekų vežėjai, dabartinė vežančioji įmonė galėjo ir nežinoti adreso, todėl artimiausiu metu žadėjo palydėti juos iki nurodytos vietos. „Ekonovus“ atstovai Kaune pažymėjo, jog konkretaus adreso savo duomenų bazėje neturėjo, jiems buvo nurodyta išvežimo vieta tik Žemaitkiemio kaimas. Įsitraukę adresą (Girios g. 12) į duomenų bazę, patikino, kad rugpjūčio 1 d., kuri nurodyta kaip mėlynųjų konteinerių vežimo grafikas, konteineris bus išvežtas.

Taigi vieno skambučio užteko problemai išspręsti. Paprasta, o kažkam gal pritrūko iniciatyvos ar reiklumo.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close