Abiturientų išleistuvės Birštone (GALERIJA)

Penktadienio vakarą Birštono kultūros centre suklego jaunimas. Čia susirinko visi Birštono gimnazijos 2014 metų laidos abiturientai.

10525868_1533598553530421_4561497780506261847_n

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

12 metų mokęsi ir skubėję užaugti kadaise buvę mažieji pirmokėliai atvyko į pirmąją gyvenimo stotelę, kurios veda jau ne vienas, o net keli maršrutai. Tai ne tik sunki apsisprendimo akimirka abiturientams, plačiu žingsniu peržengusiems į suaugusiųjų gyvenimą. Tai ir džiugesio, sumišusio su baime, akimirka tėvams. 18 metų auginę, rūpinęsi, puoselėję savo atžalas, jie staiga turi susitaikyti su savo vaiko, rodos, ką tik glausto prie krūtinės, ką tik sūpuoto lovelėje, nuomone, pageidavimais bei galimybėmis. Jeigu gimnazijoje reikėjo stengtis keliauti pagal ugdymo programą, išėjusiems į gyvenimą abiturientams teks suderinti ir sunkius studijų tikslus, ir pramogas, ir gyvenimo kelią. Visi puikiai žinome, kad gyvenimas neįtikėtinas ir niekada negali žinoti, su kokiomis gyvenimo užduotimis gali tekti susidurti kitą rytą.

Akimirka, kuri daugiau nepasikartos

Birštono kultūros centras penktadienio pavakare,tiesiog pražydo. Žinoma, gražiausios gėlės – abiturientai. Gražiai pasipuošę, iškilmingai apsirengę, jie tiesiog spinduliavo. Grožis susipynė su spalvomis, spalvos su džiaugsmu, o šis – su sentimentais. Tai – viena gražiausių gyvenimo akimirkų, tačiau visi puikiai suprantame, kad ji trunka tik akimirką. Grožimės, gėrimės savo atžalomis, tačiau ir puikiai suprantame, kad tai truks – tik akimirką. Ši akimirka daugiau nepasikartos. Tai akimirka, į kurią kiekvienas reaguoja savaip – vienas džiaugiasi, kitam akyje ašara spindi, o trečias laukia, kada laikrodžio rodyklė pagaliau apsuks tą lemtingąjį ratą.

Galima džiaugtis, kad moksleivių pastangų pagrindas – atsakingumas. Tuo džiaugėsi ir Birštono gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius. Nors, pasak jo, ne visiems sekėsi laikyti egzaminus, tačiau nemažai gimnazistų pasiekė ypač puikių rezultatų. Daugiau nei 90 balų iš 100 galimų surinkusių abiturientų netrumpas sąrašas tikrai džiugino visus. Kai kurie iš abiturientų aukštais balais išlaikė net kelis brandos egzaminus.

Gimnazijos direktorius, abiturientams primindamas apie gyvenimą vartotojiškoje ir naujus iššūkius keliančioje visuomenėje, apie svarbą pasitikėti savimi ir turėti konkrečius lūkesčius, pabrėžė, kad visada, kai rezultatas nepateisina lūkesčių ar įdėto darbo, reikia būti pasirengusiam koreguoti savo planus ir viziją. Jis pabrėžė, kad svarbiausi ne egzaminų ir ugdymosi įvertinimai, kad gyvenimas dažnai pats pasirinks už abiturientus, jis sudėlios gyvenimo mozaiką, kartais net sumaišydamas detales. A. Urbanavičius siūlė nepasimesti ir nenusivilti, o kabintis į gyvenimą kiek galima tvirčiau. Pasak jo, reikia gailėtis ne to, ką padarei, bet to, ko nepadarei. Todėl gimnazijos direktorius kvietė abiturientus žengti per gyvenimą tvirtai, nesidairant į praeitį.

Brandos atestatai – iš direktoriaus rankų

Netrukus, salėje aidint aplodismentams, Birštono gimnazijos direktorius 8-osios laidos abiturientams iškilmingai įteikė brandos atestatus kartu su padėkomis už aktyvią veiklą mokykloje bei puikius mokymosi rezultatus.

Abiturientus sveikino ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė. Gabiausi abiturientai iš jos rankų atsiėmė padėkas už pasiektus rezultatus. Nuoširdžius LR Seimo nario Andriaus Palionio sveikinimus perdavė jo padėjėja Valė Petkevičienė. Abiturientus sveikino ir tėveliai, organizacijų vadovai.

Visiems susirinkusiems skambėjo ir talentingiausių abiturientų – Dovydo Vaitkevičiaus fortepijonu skambinami muzikos kūriniai bei Džesikos Šyvokaitės atliekamos dainos.

Po oficialiosios dalies visi susirinko į kultūros centro fojė, kur galėjo pasivaišinti, pašokti bei aptarti ateities planus.

Šventė baigėsi. Birštono gimnazija išleido dar vieną abiturientų laidą, kuri pasiners į ilgai lauktus gyvenimo teikiamus malonumus bei gyvenimiškus rūpesčius.

 

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close