Įdomus ir nuotaikingas biblioterapijos vakaras Birštono kurhauze

Liepos 10 d., ketvirtadienį, Birštono kurhauze vyko antrasis kurorto viešosios bibliotekos ir ,,Tulpės“ sanatorijos vykdomo, savivaldybės remiamo projekto,,Terapija Tau: sveikatinimo terapijos Birštono savivaldybės gyventojams“ renginys – susitikimas su psichologu-psichoterapeutu Timu Petraičiu bei rašytoju Jurgiu Gimberiu.

DSC_6335

Renginį pradėjęs jaunas psichologijos specialistas T. Petraitis, pabrėždamas klasikinės, populiariosios ir nepopuliariosios literatūros gydymo galią, susirinkusiems trumpai papasakojo apie biblioterapijos metodą, jo taikymo galimybes, išskyrė dažniausiai jo paties praktikoje taikomos sakinių terapijos svarbą bei naudą.

Didelio auditorijos susidomėjimo sulaukė skaitomi tekstai iš pamokomosios P. Watzlawcik knygos ,,Kaip tapti nelaimingam“, rusiški gydomosios literatūros kūriniai, psichologiniai straipsniai ir, žinoma, originali bei šmaikšti renginio svečio – satyriko, prozininko, vertėjo J. Gimberio kūryba, apie kurią papasakojo ir nuotaikingai pristatė pats rašytojas. Esminis skaitytų kūrėjo humoreskų bruožas – paradoksalumas, abejingų nepaliko. Komiškas turinys išlaužiamas tarsi „iš piršto“ – priešinant loginę pasakojimo seką, painiojant veikėjų veiksmus, kalbas, kildinant jų charakterius iš jų vardų ir pavardžių – prikaustė susirinkusiųjų dėmesį, privertė susimąstyti ir nušypsoti kiekvieną klausantįjį.

Gydomosios literatūros galia palietė kiekvieno renginyje dalyvavusio sielą ir širdį. Tikimės, kad šiuo, netradicinės sveikatinimo terapijos – biblioterapijos, užsiėmimu suteikėme žmonėms naujų jėgų ir vilties, įkvėpėme gyvenimui, naujiems ieškojimams bei atradimams.

Kiti projekto renginiai numatomi rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais, kai mėgausimės muzikos terapijos vakaru su muzikos terapeute, dainuojamosios poezijos atlikėja Ilona Papečkyte, dalyvausime dailės terapijos seminaruose, kuriuos ves lektorė Marija Mendelė-Leliugienė bei šokio ir judesio terapijos vakare su lektore, judesio terapeutė Miroslava Didžiokiene.
Išsamesnė informacija apie renginius bus skelbiama bibliotekos internetinėje svetainėje www.birstonas.mvb.lt. Visus, besidominčius šiomis terapijomis, kviečiame aktyviai dalyvauti.

Solveiga Pempienė

Nuotrauka Romos Sinkevičiūtės

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close