Klojimo teatrų šventės žiūrovus suvienijo juokas (GALERIJA)

Liepos 12 d. visi krašto kultūros mėgėjų keliai vedė į Matiešonių kaimą. Netoli Nemuno, Jono ir Marytės Galinių sodyboje skambėjo aktorių balsai, dainos bei žiūrovų juokas. Čia vyko klojimo teatrų šventė „Kur Nemuno mėlynas kelias“.

10290663_1530972303793046_2844121322410386168_n

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Nors nuo pat ryto Birštono apylinkėse sukosi pilki lietaus debesys, tačiau jie nei išgąsdino, nei sumenkino teatro mėgėjų norą pažiūrėti kūrybingų ir nemokamų spektaklių.

 

Į sodybą susirinkę aktoriai bei žiūrovai kluone, žinoma, netilpo. Gana greitai žmonių prisipildė ir prie kluono pastatyta palapinė. Tarsi bandydamas išvaikyti visus susirinkusius prapliupo lietus, tačiau neilgam. Žiūrovai ne tik neišsigando, bet dar gausiau pradėjo rinktis.

 

Per patį vidurdienį po sodybą pasklido B. Klimavičiūtės pastatytos Žemaitės komedijos „Trys mylimos“ dvasia. Birštono vienkiemio kaimo teatro mylimosios ir įsimylėjėliai taip įtikinamai vaidino, kad žiūrovų juokas skambėjo garsiau nei aplodismentai. Daugeliui birštoniečių pažįstami aktoriai dar kartą sužavėjo žiūrovus nuostabia ir taiklia vaidyba.

 

Daug kas laukė kito, rimtesnio, spektaklio. Jonavos savivaldybės teatras, minėdamas Kristijono Donelaičio 300-ąsias metines, į Birštono kraštą atvežė K. Donelaičio poemos „Metai“ ištrauką „Vasaros darbai“. Tačiau aktoriai savo nepakartojamais balsais nuo pirmos spektaklio sekundės pavergė žiūrovų dėmesį, privertė dar kartą nusišypsoti ir galiausiai – nusijuokti. Šį spektaklį režisavo J. Andriulevičius.

 

Klojimo teatrų šventės neaplenkė ir Lekėčių laisvalaikio centro mėgėjų teatras. Nenorėdami nutraukti juoko lavinos, jie žiūrovams parodė Kazio Sajos komediją „Barakudos“, kurią režisavo V. Brazaitienė.

 

Teatrų šventę iškilmingai užbaigė svečiai iš tolimosios Kelmės. A. Armono režisuotą Onos Jautakės tragikomediją „Antosė ir vaiduoklis“ publikai padovanojo Kelmės mažasis teatras.

 

Į klojimo teatrų šventę dalyviai ir žiūrovai rinkosi puikios nuotaikos. Ir kodėl čia nesirinkti! Nuostabios gamtos apsuptoje sodyboje žaliavo graži pievelė, kurioje mielai bėgiojo bei sukosi šokio rate vaikai. Tų, kurie pavargdavo, laukė didelės sūpynės. Tyluma ir tik iš kluono skambantys balsai ne vieną privertė lengviau atsipūsti, pakalbinti seną pažįstamą. Ištroškusieji galėjo atsigerti, o išalkusieji pasivaišinti čia pat garuojančiais puodais pasipuošusioje lauko virtuvėje. O kokios vaišės be muzikos? Pertraukėlių metu visus linksmino Žiežmarių kultūros centro dainų ir liaudiškos muzikos ansamblis „Žiežmara“.

 

Šventę organizavo visas būrys Birštono krašto kultūros mylėtojų – Birštono vienkiemio bendruomenė bei Birštono kultūros centras. Šventę globojo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

 

Šventė visiems paliko puikų įspūdį. Visi džiaugėsi tokia šilta ir jaukia švente. Na, o daugumos aktyviausių dalyvių galvoje jau sukosi mintys apie artėjančius kitus renginius.

 

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close