Prasideda Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovykla ŽODIS 2014

Šių metų liepos 15 dieną Nemunaityje, Alytaus rajone, prasideda jau dvyliktą kartą rengiama daugiau nei 100 Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo suburianti Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovykla ŽODIS 2014. Kasmet į stovyklą susirenka vaikai bei jaunimas iš įvairių Vilkaviškio vyskupijos vietovių ir daugiau nei savaitę ne tik sportuoja, pramogauja, mėgaujasi gamtos tyla ir ramybe, bet kartu dalijasi savo tikėjimo patirtimi, kasdien švenčia Eucharistiją – Šventąsias Mišias, įvairiuose veiklos būreliuose užsiima rankdarbių gamyba, žvakių liejimu, kalbų mokymusi, mokosi tinklinio ir kitų sporto šakų subtilybių.

Stovyklą jau nebe pirmą kartą organizuoja Vilkaviškio vyskupijos jaunimo centras, padedamas 15 savanorių-vadovų komandos, kurią sudaro pačių įvairiausių profesijų žmonės: jauni gydytojai, mokytojai, teisininkai, dvasininkai ir kitose srityse besidarbuojantys savo sričių specialistai. Jaunųjų vadovų komanda išties veržli ir kūrybinga, kadangi daugelis jų yra dar tebestudijuojantys arba studijas ką tik pabaigę jaunuoliai. Ši komanda visus metus atsakingai ir kruopščiai ruošiasi stovyklai, aiškiai aptardami galimas stovyklos temas, numatydami konkrečią kiekvienos dienos dienotvarkę, užsiėmimus, būrelių temas ir vadovų atsakomybes. Šis pasiruošimas ypatingai kruopščiai aptariamas ir kas keletą mėnesių vykstančiuose susitikimuose bei seminaruose, taip pat praturtintuose ir asmeniniu vadovų ugdymu.

Stovyklą jau nebe pirmus metus globoja Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, kuris ne tik savo patarimu, palaikymu, bet ir konkrečiais darbais prisideda prie stovyklos gyvavimo, kuo puikesnio jos įgyvendinimo: kasmet aplanko stovyklautojus, kartu su jais švenčia Eucharistiją, dalijasi savo tikėjimo ir pašaukimo patartimi, kartu pietauja ir pasidalija simbolinėmis dovanomis. Šiais metais stovyklos temos atžvilgiu daugiausiai dėmesio skyrus Šventajam Raštui, ganytojo pavyzdys ir žodžiai, neabejotina, įkvėps ne tik didesniam Dievo Žodžio pažinimui, tačiau ir autentiškesniam jo įgyvendinimui kasdienybėje.

Stovyklos gyvenimas, nors ir teka ramiame Nemuno užutekyje Nemunaičio pušyne, tačiau yra gana intensyvus, kupinas iššūkių ir kūrybos. Kiekvieną dieną stovyklautojai gali išmėginti savo jėgas įvairiuose veiklos būreliuose: jų pasirinkimas itin didelis – Šventojo Rašto pažinimas, pirmoji medicinos pagalba, pažintis su teise, sporto būrelis, folkloras, liturgijos elementų pažinimas ir dar daugelis kitų. Negana to, kiekvieno vakaro programoje stovyklautojai kartu ruošiasi įvairiems pasirodymams (dainos ir šokiai), išbando savo fizines ir komandines jėgas žygyje miške, klausosi stovyklos svečių pasakojimų, kovoja su stovyklos vadovais draugiškose futbolo varžybose ir, žinoma, linksminasi vakarinėje diskotekoje.

Stovyklos laikas pilnas ne tik susikaupimo akimirkų (švenčiant Eucharistiją, Susitaikymo pamaldas, dieną pradedant ir užbaigiant malda), tačiau ir daugybės linksmo džiugesio pripildytų minučių. Tokios akimirkos stovykloje suartina, suburia vienminčius, sukuria naujus draugystės ryšius ir sustiprina jauną žmogų jo kasdienybėje. Išvykdami iš stovyklos stovyklautojai išsiveža ne tik gerus įspūdžius, tačiau ir bendro gyvenimo su bendraminčiais patirties, užmegzdami naujas pažintis ir jas tęsdami kasdienybėje.

Neabejotina, jog ši stovykla – tai dar vienas ženklas, kad po Lietuvos dangumi vyksta itin pozityvūs, jauną žmogų brandinantys ir atsakingą visuomenę kuriantys dalykai. Savanorių vadovų komandos padedami, stovyklautojai ne tik drąsiai žengia gyvenimo kasdienybės žingsnius, tačiau kartu yra pasirengę kurti teigiamą nuotaiką savo aplinkoje, o būtent tai ir yra vienas iš Bažnyčios ir valstybės tikslų. Kviečiame visus Vilkaviškio vyskupijos tikinčiuosius palaikyti jaunuosius stovyklautojus savo dėmesiu (bene iš kiekvieno mūsų vyskupijos miestelio ir kaimo stovykloje dalyvauja bent po keletą jaunuolių), o visas su stovykla susijusias naujienas galima rasti Vilkaviškio vyskupijos ministrantų, adoruotojų ir giedotojų stovyklos ŽODIS 2014 Facebook profilyje ŽODIS 2014 (Facebook paieškos langelyje įvedus tekstą „ŽODIS 2014“ arba paspaudus nuorodą https://www.facebook.com/pages/%C5%BDODIS-2014/413014178822062?ref=hl), taip pat regiono spaudoje.

Stasys Zelenekas

Stovyklos vyr. vadovas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close