Dažnai tenka išgirsti įvairių Birštono savivaldybės gyventojų klausimų, į kuriuos jie nori gauti atsakymus iš savivaldybės tarnautojų. „Birštoniečių tribūna“, kur galima pasisakyti patiems ir išgirsti tarybos narių ar administracijos darbuotojų nuomones, matyt, ne visi gali pasinaudoti. Todėl į žmonių klausimus paprašiau atsakyti Birštono savivaldybės administracijos direktorių Valentiną Vincą Revucką.

Kodėl taip ilgai vyksta kurhauzo rekonstrukcijos darbai?

Kurhauzo rekonstrukcijos techninis projektas parengtas2003 m. Per beveik 10 metų laikotarpį pasikeitė eilė teisės aktų, reglamentuojančių statybos ir kultūros paveldo objektų rekonstrukcijos darbus, žymiai pablogėjo ir paties kurhauzo pastato būklė. Gavus ES struktūrinių fondų paramą ir2011 m. pradėjus kurhauzo rekonstrukciją, reikėjo keisti nemažai techninio projekto sprendinių, todėl2012 m. pradžioje buvo parengtas kurhauzo rekonstrukcijos techninio projekto papildymas. Projekte „Birštono kurorto kultūros vertybių kompleksinis pritaikymas turizmo paslaugų plėtrai“ numatytiems kurhauzo, administracinio pastato ir pastato-archyvo rekonstrukcijos darbams buvo skirta 5,08 mln. litų, iš jų 2,4 mln. litų – kurhauzo pastato rekonstrukcijai. Kurhauzo rekonstrukciją numatyta baigti2012 m. rudenį.

Būtų įdomu sužinoti, kam priklauso Birštono miesto turgavietė, jos aikštė ir prie jos esantis nenaudojamas pastatas Muziejaus g. 2. Ar jis nėra tyliai privatizuotas?

Dalį turgavietės patalpų valstybės įmonė „Valstybės turto fondas“ 2004 metais pardavė UAB „Kamintos investicijos“. Valstybė savininkui išnuomojo ir žemės sklypą po šiais pastatais. Kita dalis turgavietės patalpų ir dalis sklypo priklauso Birštono savivaldybės administracijai.

Kodėl centrinis parkas iki šiol nepriduotas eksploatacijai? Kada bus priduotas?

Šį mėnesį  Birštono centrinio parko statybos dokumentai pateikti Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie LR aplinkos ministerijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriui parko statybos užbaigimo aktui gauti. Statybos valstybinės priežiūros atstovams išdavus statybos užbaigimo aktą, Birštono centrinis parkas bus perduotas BĮ Birštono miesto tvarkymo tarnybai tolesnei parko priežiūrai. Šiuo metu galiojantys statybos techniniai reglamentai nedraudžia eksploatuoti nepriduotų objektų.

Kodėl praėjusiais metais nebuvo suteiktas Birštono garbės piliečio vardas tokiems daug gero padariusiems žmonėms, kaip šviesios atminties buvusiam savivaldybės merui Antanui Zenkevičiui bei  muziejaus įkūrėjui Petrui Kazlauskui? Negi užsieniečiai labiau nusipelnę už birštoniečius?

Pagal 2009 m. spalio 30 d. Birštono savivaldybės tarybos patvirtintą sprendimo TS-194 9 punktą teisę siūlyti Savivaldybės tarybai kandidatus Garbės piliečio vardui suteikti turi:
9.1. Savivaldybės meras, Tarybos nariai;
9.2. Birštono savivaldybės įmonės, įstaigos ir organizacijos;
9.3. Birštono savivaldybėje veikiančios asociacijos, bendruomenės;
9.4. asmenų grupės (ne mažiau kaip 20 asmenų).

Apie kvietimą teikti siūlymus garbės piliečio vardui suteikti savivaldybė kiekvienais metais skelbia žiniasklaidos priemonėse ir savo internetiniame tinklapyje. 2012 metais negautas joks raštiškas siūlymas suteikti garbės piliečio vardus gerbiamiems birštoniečiams A. Zenkevičiui ir P. Kazlauskui. Kviečiame aktyvius birštoniečius siūlyti šias kandidatūras 2013 metų teikimui.

Kur dingo savivaldybės pažadai dėl miesto turgavietės? Ar yra bent perspektyviniuose planuose? Nėra kur įsigyti šviežių kaimiškų produktų, poilsiautojai taip pat pasigenda kaimiško turgelio.

Turime pripažinti, kad turgelio sklypo formavimas ir techninio projekto rengimas užtruko neplanuotai ilgai. Šiuo metu techninis projektas yra patikros stadijoje. Nuo ekspertų įvertinimo priklausys šiais metais ar kitų pradžioje galėsime pradėti taip laukto turgelio statybą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close