Birštone prasidėjo sveikatinimo terapijų renginiai

Birštono centriniame parke prie Martyno Gaubo skulptūros „Katytė“ įvyko poezijos terapijos vakaras. Eseistė, poetė, rašytoja, gydytoja psichiatrė ir poezijos terapeutė Jūratė Sučylaitė susirinkusiuosius pakvietė šią valandą praleisti šviesiau ir skaidriau. Gamtos prieglostyje, kai paukščiai akomponuoja skaitovui, kai pakėlus galvą matai mėlyną dangų ir saulės spindulius, kai net ir užslinkęs debesėlis veikia tarsi vaistas, pajauti nepakartojamą emociją gyventi čia ir dabar, džiaugsmą būti drauge. Žaliasis parko rūbas, ramiai snaudžianti M.Gaubo ,,Katytė” ant mergaitės rankų, nuostabus Jūratės skaitomų eilių skambėjimas, dalyvių nuoširdūs atsivėrimai ir lengvas vėjo šiurenimas sujungė visus į vieną visumą.

Renginyje taip pat dalyvavo ir savo kūrybą skaitė Jūratės mama Anastazija Kanoverskytė-Sučylienė. Jos įkvepiantis optimizmas, geras humoro jausmas, tekanti energijos upė – tikra dovana ir palaima esantiems šalia. Tai gyvas šviesos, gyvenimo meilės, ištikimybės siekiams pavyzdys. Mama ir dukra – puikus duetas, viena kitą papildančios gyvenime ir kūryboje. Terapinių eilių skaitymas, buvimas kartu gražaus Birštono parko prieglobstyje nepaliko renginio dalyvių abejingų skaitymui, kūrybai ir poezijos gydomajai galiai.

Stefa Puskunigienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close