Teisės be eilės kirsti valstybės sieną nebeturės asmenys, turintys galiojančių ATPK nuobaudų už neteisėtą prekių gabenimą

Birželio 23 d. vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pasirašė įsakymą Nr. 131, kuriuo iš dalies pakeitė asmenų, vykstančių į darbą, mokymo įstaigą ir grįžtančių iš jų per pasienio kontrolės punktus be eilės, sąrašo sudarymo taisykles.

Pagal šį įsakymą, asmenys, vykstantys į darbą, mokymo įstaigą ar grįžtantys iš jų, neturės teisės kirsti pasienio kontrolės punktų, esančių prie automobilių kelių, be eilės, jeigu jie turės galiojančių nuobaudų už administracinius teisės pažeidimus, susijusius su neteisėtu prekių gabenimu per valstybės sieną, t.y. nuobaudų už LR administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 1632, 1712, 210 straipsniuose numatytus pažeidimus.

Keisti galiojantį reguliavimą paskatino praktikoje vis dažniau pasitaikantys atvejai, kai asmenys, nubausti už administracinius teisės pažeidimus, toliau pateikinėja prašymus juos įtraukti į turinčiųjų teisę be eilės kirsti sieną, sąrašą, – teigia ministras D. A. Barakauskas. – Statistika neraminanti: 2013 metais už įvairius ATPK pažeidimus, susijusius su neteisėtu prekių gabenimu per valstybės sieną Valstybės sienos apsaugos tarnyba prie VRM iš viso nubaudė 438 asmenis. Šie žmonės neturi toliau kirsti valstybės sienos privilegijuotais pagrindais.”

Asmenys, turintys galiojančias nuobaudas už ATPK 1632, 1712, 210 straipsniuose numatytus pažeidimus, bus išbraukiami iš „Asmenų, vykstančių į darbą, mokymo įstaigą ir grįžtančių iš jų, kurie į pasienio kontrolės punktus, esančius prie automobilių kelių, įleidžiami ir tikrinami be eilės, sąrašo“ arba juos atsisakoma į jį įtraukti.

Vidaus reikalų ministerijos informacija

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close