Jaunųjų dizainerių ir kūrybinės saviraiškos mėgėjų stovykla (GALERIJA)

Birželio 1620 dienomis sodyboje„Šaltupis“vyko Prienų bendruomenės organizuojama vaikų bei jaunimo vasaros stovykla „Kūrybinių emocijų sprogimas ateičiai“, kurioje 60 kūrybingų, drąsių, linksmų, pilnų idėjų paauglių tapo jaunaisiais dizaineriais. Savo jausmus ir emocijas jie išreiškė kurdami naujus, originalius audinius, mokėsi panaudoti juos savo kuriamiems aksesuarams, drabužių ir interjero detalėms, susipažino su įvairiomis kūrybinėmis technikomis. Ir žaidė, šoko, dainavo, muzikavo, draugavo,dalijosi įspūdžiais.

DSC_4821

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Prienų rajono Pakuonio seniūnijos Šaltupio kaime įsikūrusioje kaimo turizmo sodyboje, nuo kasdienybės nutolusioje tyros gamtos apsuptyje, stovyklavo40 jaunųjų dizainerių (projekto „Kūrybos oazė“, remiamo Lietuvos kultūros tarybos) ir 20 Vaikų dienos užimtumo centro (finansuojamo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos) vaikų.

Stovykla vyko kūrybinių dirbtuvių principu. Vaikai susiskirstė į 4 komandas pagal pasirinktas stovyklos temas. O tai reiškė tikrą fantastišką vaikų idėjų ir genialių minčių sprogimą! Juk LAIMĖS ieškojimas yra KŪRYBA!

Taigi ši stovykla buvo skirta vasaros nuotykių, geros kompanijos, aktyvios sportinės veiklos, kūrybinės saviraiškos mėgėjams, t. y. vaikams, norintiems tapti perspektyviais.

Siekdami, kad vaikai ir jaunimas laiką stovykloje praleistų prasmingai, o iš jos išsivežtų visapusišką savęs pažinimą, patirtas bendravimo, džiaugsmo akimirkas ir gražiausius prisiminimus, stovyklos organizatoriai įdėjo daug laiko ir pastangų planuodami užimtumą, veiklas, kūrybines užduotis.

Vaikus paprastuose dalykuose atrasti grožį, džiaugsmą ir pilnatvę mokė Prienų bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė, projekto „Kūrybos oazė“ vadovė, stovyklos koordinatorė ir kūrybinių užsiėmimų organizatorė Sonata Šalčiuvienė, Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro projekto vadovė Vilma Bražukaitienė, stovyklos muzikavimo lavinamųjų užsiėmimų vadovė, Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokytoja Roma Ruočkienė, šokio užsiėmimų vadovė, „Revuonos“ pagr. mokyklos mokytoja Gina Kareivaitė, kūrybinių užsiėmimų organizatorė Vilija Andrijauskienė iš Panevėžio, molio darbų vadovė, Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centro užimtumo specialistė Laura Bisikirskienė, Vaikų dienos užimtumo centro savanorė Laima Vaitkūnienė, kūrybinių ir tapybos užsiėmimų metu geranoriškai prisidėję draugai ir pagalbininkai: Prienų „Revuonos“ pagr. mokyklos mokytoja Aušra Deltuvienė, „Žiburio“ gimnazijos mokytoja Ilona Rasimavičienė, stovyklautojus gražinusios kirpėjos Prienų bendruomenės savanorės Jurgita Šalčiūtė ir Rigonda Kleizienė.

Be kūrybinių dirbtuvių, stovykloje buvo siūlomas visas komplektas įvairių pramogų – nuo aktyvauspoilsio, kurio metu stovyklautojai žaidė žaidimus, mėgavosi pirtimi, maudynėmis baseinuose, kubile, iki susipažinimo susodybos mini zoologijos sodo gyventojais ir fotosesijos su jais.

Baigiamąjame vakare-koncerte vaikai pristatė stovykloje sukurtas kolekcijas („Lamos“, „Sapnų fėjos“, „Tvartas“ ir „Ru….“), kurias įgyvendinti padėjo nuolatinis „Kūrybos oazės“ rėmėjas UAB „Terina“ . Padedami į vakarą atvykusių mokytojos R. Ruočkienės mokinių, stovyklautojai muzikavo, dainavo ne tik gerai žinomas lietuvių liaudies bet ir žemaitiškas dainas, o stengdamiesi neatsilikti nuo savo energingosios mokytojos Ginos padovanojo užkrečiantį „flash mob“ šokį. Makiažo ir šukuosenų meistrės paruošė modelius vakaro fotosesijai, kurioje gelbėjo ir sodybos „Šaltupis“ savininkas, fotomenininkas Raimondas Puišys.

Visos kūrybinės veiklos, žaidimai, darbai grupėse, pramogos padėjo stovyklautojams susirasti naujų draugų, nugalėti scenos baimę. Jie išsivežė namo naujas pažintis, kūrybines idėjas, atminimo suvenyrus.

Jaunimas už įdomias veiklas, puikiai praleistą laiką dėkojo stovyklos koordinatorei S. Šalčiuvienei, šauniems vadovams, sodybos šeimininkui R. Puišiui, už nuolatinį rūpinimąsi visais organizaciniais, gyvenimo, jausenų klausimais – Prienų bendruomenės pirmininkei A. Grižaitei ir VDUC projekto vadovei V. Bražukaitienei. Ir išsiskirstydami linkėjo vieni kitiems ir organizatoriams: „Iki pasimatymo! Kitais metais. Kitoje stovykloje“.

 

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close