Sutvirtinti savo santuoką panoro ne visi (GALERIJA)

Antradienio popietę, praūžus Joninėms, jiezniškiai su šeimomis skubėjo į parapijos šventę, skirtą šeimoms.

DSC_0783

 >>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Nuo ryto prasidėjęs seminaras su parapijos svečiais nesulaukė daug dalyvių. Išklausyti laimingos šeimos gyvenimo paslapčių jiezniškiai nesiskubino. Daugiau buvo skubančiųjų į šv. Mišias.

 

Matyt, daug kam po audringų Joninių buvo sunku atvykti į Šeimų šventę, todėl Jiezno Šv. arkangelo Mykolo ir Jono Krikštytojo bažnyčioje šeimų buvo mažai.

 

Tačiau parapijos klebonas Rolandas Bičkauskas džiaugėsi susirinkusiais ir priminė, kad būtent šv. Jonas yra jų parapijos globėjas ir saugotojas. Šia intencija ir aukotos šv. Mišios. Susirinkusieji galėjo išklausyti Biblijoje aprašytą šv. Jono gimimą, jo pamokymus. Viduryje šv. Mišių keletas susirinkusių sutuoktinių porų galėjo atnaujinti santuokos įžadus. Vienas kitam žiūrėdami į akis jie gavo ir palaiminimą.

 

Po šv. Mišių parapijiečių laukė dar viena iškilminga ceremonija. Kelių parapijiečių moterų iniciatyva atnaujintos bažnytinės vėliavos tądien vėl susiūbavo vėjyje. Šeimų šventės proga aplink bažnyčią pajudėjo iškilminga procesija.

 

Šalia bažnyčios griaudėjantys fejerverkai parodė, kad jau besibaigiančias Jonines šeimos mieliau švenčia šėliodamos ir puotaudamos, o ne melsdamosi šv. Mišiose.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close