Birželio 9–13 dienomis Birštono vienkiemio darželyje-mokykloje vyko Birštono savivaldybės lėšomis remiama vaikų vasaros socializacijos programa „Vasara 2014“. Tai bendrojo pobūdžio dieninė stovykla mokyklos mokiniams. Šis tęstinis projektas jau šeštąjį kartą sukvietė mokinius netradiciškai praleisti laiką mokykloje. Šiemet į stovyklos veiklas buvo įtraukta 17 Birštono vienkiemio darželio-mokyklos ugdytinių.

DSCF5343

 

„Vasara 2014“ tikslas – ugdyti vaikus įtraukiant juos į turiningo laisvalaikio įvairių formų veiklas. Siekėme lavinti ugdytinių kūrybinius, sportinius, bendravimo ir bendradarbiavimo gebėjimus, patirtį, stiprinti vaikų sveikatą bei užtikrinti jų saugumą.

Visą savaitę vyko įvairi veikla mokykloje ir už jos ribų. Stovykloje sulaukėme svečių, kurie papildė mokinių žinias saugumo ir sveikatingumo srityse. Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio specialistė Milda Vokietaitytė lankėsi stovyklos atidaryme ir priminė, kaip ir kokių pavojų galima išvengti saugiai elgiantis tiek artimiausioje aplinkoje, tiek keliaujant. Sveikatos priežiūros specialistė Margarita Umbražiūnienė dalijosi patarimais, kaip padėti sau ar kitam susižeidus ar įkandus gyvūnui ar vabzdžiui.

Dvi dienas stovykloje vyko dailės pleneras, kurio metu piešiniais buvo pagražintos mokyklos sienos ir aplinka – sukurti du paveikslai mokyklos pastate bei dvipusis lauko paveikslas. Lauko paveikslas jau dabar džiugina aplinkinius, o susirinkusių rudenį mokinių laukia maloni staigmena. Norėjome kuo optimaliau panaudoti programai įgyvendinti skirtas lėšas. Deja, lėšų negavome tiek, kiek siekėme, jų nepakako, kad galėtume nuvykti su mokiniais į pajūrį, todėl apsiribojome viena, tačiau smagia kelione pėsčiomis į Birštoną. Taigi, po itin kūrybingų ir darbingų trijų pirmųjų dienų ketvirtąją dieną mokiniai ne tik lankėsi Birštono mieste, bet ir pramogavo „Tulpės“ sanatorijos baseine. Paskutinę dieną mokiniai išbandė savo gebėjimus kulinariniame rytmetyje – visi drauge kepė obuolių pyragą, kuriuo vaišinosi per stovyklos uždarymo šventę. Patys kepėjai, netgi tie, kurie sakėsi obuolių pyrago nemėgstantys, bei svečiavęsi tėveliai pyragą įvertino puikiai. Deja, receptu pasidalinti negalime, nes pagrindinis ingredientas – kūrybiškumas.

„Vasara 2014“ suteikė smagių akimirkų vaikams, ypač mažiausiems, kurie pirmą kartą dalyvavo tokio pobūdžio programoje. Stovyklos metu jie įgijo įvairių žinių, patirties, patyrė daug malonių išgyvenimų, teigiamų emocijų, susidraugavo tarpusavyje. Visos mokykloje dirbančios mokytojos prisidėjo organizuojant pokalbius apie saugumą, muzikines valandėles, išvykas, žaidimų popietes.

Jolita Simonaitytė,

Birštono vienkiemio darželio-mokyklos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close