Prienų sporto šventė tapo tarptautine (GALERIJA)

Šeštadienį vykusiose Prienų rajono sporto žaidynėse dalyvavo ypač daug sportininkų ne tik iš rajono, bei iš visos Lietuvos ir net Lenkijos. Jie visi varžėsi beveik 10-yje rungčių.

DSC_1198

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA 2 <<<

 Daug kas juokėsi, kad puikų orą sporto šventei tiesiog pavyko išsipirkti. Karščiu nekamuojantis ir lietumi nelaistantis oras leido sportininkams ir nepervargti, ir išvengti traumų

 

Krepšinis

Iki pat šventės pabaigos vykęs krepšinio 3×3 turnyras, ko gero, labiausiai prikaustė ir dalyvių, ir žiūrovų dėmesį. Turnyrą organizavo Prienų krepšinio klubo „aukščiausieji“ – direktorius Aurimas Bartuška ir, jau buvęs, vyr. treneris Virginijus Šeškus. Iš viso turnyre dalyvavo 25 komandos.

 II grupėje (g. 2000–2001 m.) užsiregistravo tik viena komanda – „Bebrų darbas“ (Orestas Aleksynas, Ernestas Mankauskas, Tautvydas Mikušauskas). Ji iš karto buvo apdovanota kaip savo grupės nugalėtoja, tačiau su malonumu sutiko sužaisti su stripresniais –- III grupės (g. 1998–1999 m.) – varžovais.

 III grupėje iš 7 komandų geriausia buvo komanda „Nemokam žaisti“ (Ignas Pikas, Matas Gusarovas, Džiugas Petkevičius, Redas Kaupas). 2-ąją vietą užėmė „Žiogai“ (Dominykas Skaudžius, Tomas Jančiauskas, Lukas Juodžbalis, Osvaldas Buinickas), o trečioje liko komanda „No pain“ (Klaidas Chadakauskas, Raidas Stadalius, Evaldas Balaika, Robertas Ratkevičius).

IV grupėje (g. 1996–1997 m.) taip pat iš 7 komandų geriausiai sužaidė ir pirmą vietą iškovojo komanda „Be šansų“ (Jurgis Čėsna, Aurelijus Urbonavičius, Edvinas Raškauskas, Giedrius Stankevičius). Antri liko „KKSC-69“ (Marius Malinauskas, Adolis Sinkevičius, Paulius Zagurskas, Domantas Kandrotas), o šiems nusileido „JK Iglė“ (Deivydas Karkauskas, Edvinas Pusvaškis, Karolis Rimgaila).

 V grupėje (g.1980–1998 m. ) dalyvavo net 10 komandų. Visas jas nugalėjo ir pirmosios vietos taurę laimėjo nuotaikinga komanda „Pasileidžiam plaukus“ (Darius Kuzmickas, Mantvydas Gečionis, Karolis Aldakauskas, Tautvydas Švedas). Antri liko „Birštono žvėrys“ (Artiomas Marchockis, Kęstutis Juškevičius, Justas Tamošiūnas, Airidas Tkačiovas), treti – „Elektra“ (Vytautas Tilinskas, Evaldas Šerpenskas, Modestas Šerpenskas, Žilvinas Šimkus).

Futbolas

Prienų rajonas yra ne tik krepšinio, bet ir futbolo mėgėjų bei profesionalų lopšys, todėl jiems buvo surengtas Gatvės futboliuko 3×3 turnyras. Mažose aikštelėse savo jėgas išbandė 8 komandos: 2 vaikų ir 6 vyrų.

Vaikų komandų lyderiais tapo „Tigrai“ (Aivaras Zagurskas, Povilas Damynas, Tomas Vilkas), o jiems nusileido „Trigubas startas“ (Eitvydas Juškevičius, Jokūbas Šimukaitis, Dominykas Šimukaitis).

 Vyrų grupėje visus priešininkus įveikė „Olandai“ (Deividas Pašukevičius, Remigijus Gaižius, Rimvydas Iškauskas). Antri liko „Šprotai“ (Tomas Jonyka, Justas Šerkšnas, Giedrius Šaulinskas), o trečią vietą iškovojo „Žvėrys 2“ (Julius Strampickas, Šarūnas Bajoras, Valdas Bačinskas, Robertas Ratkevičius).

Bėgimas

Bene daugiausiai sportininkų susirinko į bėgimą „Birštonas–Prienai“. Jame dalyvavo net 105 bėgikai iš Prienų, Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Vilniaus ir net Lenkijos. Jiems teko įveikti trasą nuo Birštono turistinės bazės iki Prienų sporto ir pramogų arenos, kur jie pergalingai finišavo.

 Mergaičių grupėje iki 14 metų 3 km greičiausiai įveikė prienietės Jovita Stravinskaitė (1 vieta), Agnė Černiauskaitė bei Livija Vilkaitė. Merginų grupėje iki 17 metų 5 km greičiausiai įveikė Aneta Jacukevič iš Paberžės. Moterų grupėje iki 40 metų 10 km greičiausiai nubėgo Sada Bukšnienė iš Kauno, o bendroje moterų grupėje 10 km greičiausiai įveikė Beata Pokrzywińska iš Lenkijos.

 Berniukų grupėje iki 14 metų 3 km greičiausiai įveikė Gžegožas Semaško. Antras liko prienietis Matas Pagirys, trečias – Kristupas Zeleniakas. Vaikinų iki 17 metų grupėje 5 km greičiausiai įveikė prienietis Edvinas Stravinskas. Vyrų iki 40 m. grupėje 10 km greičiausiai nubėgo Petras Pranckūnas iš Vilniaus, prieniškis Andrius Valatka nuo jo atsiliko 7 minutėmis. Vyrų iki 50 metų grupėje lyderiavo Krzysztofas Pokrzywiński, taipogi svečias iš Lenkijos. Vyrų iki 60 metų grupėje 10 km greičiausiai įveikė Petras Revuckas iš Vilniaus. Na, o bendroje įskaitoje 10 km greičiausiai įveikė Dovydas Stašys iš Klaipėdos.

 Bėgime dalyvavo ir šventės organizatoriai – Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas bei Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyr. specialistas Adomas Kubilius. E. Visockas, įsitikinęs, kad bėgimo trasoje neliko nė vieno sportininkas, kartu su Agne Abramavičiūte lengvu bėgimu 10 km distanciją baigė paskutinis.

Tinklinis

Tarp Prienų jaunimo stipriai populiarėjantis paplūdimio tinklinis, jau nesunkiai galėtų tapti ir Prienų olimpine sporto šaka. į paplūdimio tinklinio varžybas 2×2 šiemet užsiregistravo iš viso 13 komandų – 5 merginų ir 8 vaikinų.

Merginų grupėje 1 vietą iškovojo „Klasiokės” (Laura Bucevičiūtė, Erika Sinkevičiūtė), 2 – „Lenkės” (Paulina Buzaitė, Urtė Pociūtė) ir trečios liko „Optimistės” (Miglė Tarasevičiūtė, Greta Brūzgaitė).

 Vyrų grupėje lyderiais tapo „Škaradukai” (Vygintas Šimkus, Martynas Šimkus). Antri liko „Altemsa” (Vytautas Dimša, Arūnas Šukaitis). Treti – „Kareivynės” (Linas Bartusevičius, Lukas Milašauskas).

Tenisas

Kol visi sportavo lauke, Prienų kūno kultūros ir sporto centre vyko atkakli kova tarp stiprių rankų moterų ir vyrų.

Teniso turnyre iš 6 dalyvių moterų taikliausiai kamuoliuką atmušinėjo Vaida Visockienė. Jai nusileido Asta Banienė, o šiai – Lina Aleknavičienė. Vaikinų iki 19 m. grupėje dalyvavo 4 jaunuoliai. Stipriausias iš jų buvo Nerijus Pūras. Antroje vietoje liko Tautvydas Mikušauskas, o trečioje – Lukas Juodsnukis. Vyrų grupėje (20 m. ir vyresnių) užsiregistravo tik Lukas Dabulskis. Jis sužaidė finalą su 19 m. ir jaunesnių vaikinų grupės nugalėtoju Nerijumi Pūru, laimėjo šią dvikovą ir tapo vyrų grupės nugalėtoju.

Stalo tenisas

Lauke, prie pat pramogų ir sporto arenos, vyko stalo teniso turnyras. Jo stalus buvo užėmę 16 žaidėjų, iš kurių geriausiai pasirodė Karolis Brūzga.

Badmintonas

Stadione vykusiame badmintono turnyre daug entuziastų nesusirinko, tačiau norinčiųjų „pamušinėti muselę“ netrūko. Nugalėtoju tapo Darius Mieliauskas.

Smiginis

Kūno kultūros ir sporto centre, šalia teniso turnyro, vyko ir smiginio turnyras. Į jį taip pat susirinko nedaug dalyvių. Iš 7 žaidėjų taikliausias buvo Mindaugas Barauskas, jam nusileido Giedrius Labanauskas bei šių varžybų organizatorius Stasys Bendinskas.

32 kg svarmens kėlimas

Nedaug atsirado ir norinčiųjų iškelti 32 kg svarmenį. Visišku ir neginčijamu nugalėtoju tapo R. Juodsnukis, daugiausiai kartų iškėlęs svarmenį.

 Deja, neatsirado norinčiųjų dalyvauti net dvejose varžybose – 100 metrų bėgimo su aukštakulniais bei 100 metrų merginos nešamos vaikino estafetės.

Sporto šventės nugalėtojams pasisekė net du kartus. Jie ne tik tapo stipriausiais Prienų rajono sportininkais, bet ir buvo apdovanoti puikiais prizais. A. Bartuška visiems krepšininkams dovanojo kamuolius, Lietuvos krepšinio federacijos taurės nugalėtojų – Prienų „TonyBet“ nuotraukas bei rankšluosčius, o „Tango Pizza“ visus pirmųjų vietų nugalėtojus apdalijo dovanų kuponais. Visi buvo apdovanoti ir Prienų rajono savivaldybės dovanomis – medaliais, taurėmis, diplomais.

 Šventės metu sportininkai galėjo susipažinti ir su žalingais įpročiais, kenkiančiais tiek jauniems, tiek pagyvenusiems žmonėms. Prienų rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras čia pat stovinčioje palapinėje ne tik supažindino su šios žalos pavydžiais, bet ir suteikė galimybę pasisverti, pasimatuoti savo organizmo duomenis, pagal kuriuos galima numanyti, ar sveikai gyvename.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close