Dainų ir šokių ansamblis „Trapukas“ viešėjo Sūduvos krašte

Artėdamas prie sezono pabaigos Prienų kultūros ir laisvalaikio centro dainų ir šokių ansamblis „Trapukas“ (meno vadovas ir baletmeisteris Darius Žilinskas bei vokalinės grupės vadovė Aldona Šyvokienė) koncertavo kasmetiniame Sūduvos krašto folkloro festivalyje „Žalias ąžuolėli“, kuris nuo 1998 metų rengiamas daktaro Jono Basanavičiaus gimtinėje (Ožkabalių k., Vilkaviškio r.). Iš festivalio kolektyvas grįžo su dovanomis ir gera nuotaika.

IMGP3890

Vietinių vadinamoje Basanavyčinėje – Atgimimo ąžuolyno apsuptyje – pirmąjį saulėtą vasaros šeštadienį, birželio 7 d., surengtas festivalis jau tapo tradiciniu kasmetiniu renginiu. Šiais metais festivalyje kartu su „Trapuku“ koncertavo Sūduvos krašto kolektyvai: ne pirmus metus čia pasirodanti Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro šokių studija „Vyželė“, Vilkaviškio kultūros centro folkloro ansamblis „Sūduviai“, Virbalio mokyklos bendruomenės mamos ir dukros, jungtinis Vilkaviškio rajono Gražiškių gimnazijos ir Kalvarijos kultūros centro merginų šokių kolektyvas, Kalvarijos savivaldybės Brukų kaimo folkloro ansamblis „Bruknyčia“, Jurbarko folkloro grupė „Imsrė“, Kazlų Rūdos folkloro ansamblis „Sūduonia“. Taip pat vyko Romualdo Čėplos fotografijos parodos „Žalias ąžuolėli“ pristatymas. Trapukiečių šokius ir dainas lydėjo gausūs susirinkusiųjų plojimai. Vėliau visa tai lėmė ir geriausio šių metų festivalio kolektyvo vardą, už kurį „Trapukui“ atiteko tautinio paveldo produkto gamintojos Birutės Pavlovienės autorinė dovana.

Didelėje vienkiemio sodyboje vyko amatininkų autorinių darbų mugė, o linksmi ir iškalbingi festivalio vedėjai Jonas Bajoriūnas ir Agnė Miliauskaitė viso renginio metu žiūrovus ir dalyvius džiugino neblėstančia suvalkietiška išmintimi, tarme, mįslėmis ir žaidimais. Vasarišką renginį vainikavo Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ alternatyvios muzikinės ir poetinės minties, paremtos filosofija, mitologija ir istorija, akustinis koncertas.

 

Ringailė Janulynaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close