Išrinktas stipriausias Lietuvos moksleivis

Birželio 15-ąją šalia Birštono gimnazijos stadiono tradiciškai surengtas jėgos turnyras „Lietuvos stipriausias moksleivis“. Tikslas – ugdyti moksleivių fizinį pasirengimą, siekti, kad kūno kultūros pamokos taptų įvairesnės, labiau pritaikytos stiprumui ir ištvermei, formuoti supratimą apie sveiką gyvenseną ir padėti nustatyti jaunuolius, tinkančius jėgos sporto šakoms. Varžybų sumanytojas ir rengėjas – žinomas Lietuvos galiūnas Birštono sporto centro treneris Vidas Blekaitis.

DSCF0234

Taigi visų Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 10–12 klasių moksleiviai, gimę 1995–1997 metais, turėjo puikią galimybę išbandyti savo jėgas. Dėl stipriausio moksleivio vardo varžėsi 11 moksleivių iš Lietuvos, tarp jų 3 birštoniškiai, Birštono gimnazijos moksleiviai, ir 2 svečiai iš Ukrainos.

Jaunuoliai bandė jėgas 5 rungtyse: rąsto kėlime didžiausiam svoriui, 2 lagaminų po 80 kg nešime, sunkvežimio tempime 25 m (jaunieji galiūnai tempė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato tarnybinį automobilį „Mitsubishi Pajero“), estafetėje – 100 kg statinės nešime ir 220 kg naščių nešime po 25 m, svorių ant pakylos kėlime.

Kaip ir praėjusiais metais, nugalėtojų trejetas nesikeičia. Lietuvos stipriausiuoju moksleiviu tapo marijampolietis Martynas Brusokas, žinomo Lietuvos galiūno Sauliaus Brusoko sūnus, surinkęs 60 taškų. Antrosios vietos nugalėtojas – Martynas Brokas, surinkęs 59,5 taško, o trečiąją užėmė svečias iš Kijevo (Ukraina) Aleksejus Novikovas, surinkęs taip pat 59,5 taško.

Trims stipriausiems varžybų dalyviams – prizininkams įteiktos taurės ir vertingi prizai, kuriuos įsteigė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariatas, Birštono savivaldybės ūkininkai: Paulius Radvila, Valdas Mockevičius, Edmundas Valatka, Jonas Gradeckas ir saugos tarnyba „GrifsAG“. Ketvirtos – šeštos vietų laimėtojams taip pat įteikti rėmėjų UAB „Prienų langai“, UAB „Rūdupis“ ir saugos tarnybos „G4S“ prizai.

Sveikiname nugalėtojus ir dalyvius, birštoniškius Renardą Vokietaitį, Joną Kazlauską ir Raimundą Bartkų. Džiugu, kad jų gretos kiekvienais metais vis daugėja.

 

Alytaus aps. VPK Birštono PK informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close