Geras sezonas pažymėtas liūdnomis gaidomis (GALERIJA)

Ketvirtadienio vakarą į Stakliškių seniūnijoje esančią sodybą „Guosta“ rinkosi visas Lietuvos krepšinio elitas. Čia iškilmingai buvo pristatyti Prienų krepšinio klubo šio sezono rezultatai, padėkota rėmėjams bei paminėtas sezono uždarymas.

DSC_0135

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Prienai labai ilgai liks dėkingi krepšininkams už iškovotą Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę, sidabro medalius Baltijos krepšinio lygoje (BBL) bei, nors šiemet ir žemesnę, tačiau vis tiek itin svarbią 4-ąją vietą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Tačiau krepšinio klubą sezono metu į priekį vedusios pergalės baigėsi gana skaudžiai.

 

Į sezono pabaigą pasipylusios traumos stipriai apkarpė ne tik komandos sudėtį, bet ir komandos jėgas. Sirgalių nusivylimas vis didėjo – pasklido vieša paslaptis apie komandos vyr. trenerio Virginijaus Šeškaus pasitraukimą į Vilniaus „Lietuvos rytą“, o sezono uždarymo metu viešai ir aiškiai prabilta, kad skiriasi būsimojo europarlamentaro, komandos rėmėjo Antano Guogos ir Prienų krepšinio klubo keliai. Ko gero, greitai A Guogos įkurtoje lažybų bendrovėje „TonyBet“ prasidės ir lažybos dėl krepšininkų likimo – kurie komandą paliks, kurie ne.

 

Nors vakaras buvo skirtas džiugiems laimėjimams įvertinti bei dar kartą jais pasidžiaugti, deja, sodyboje sklandė liūdna nuotaika. Nors klubo direktorius Aurimas Bartuška visą vakarą šypsojosi, o prizai, apdovanojimai ir padėkos liejosi kaip iš gausybės rago – dauguma vakaro svečių sėdėjo liūdnai „panarinę“ galvas. Beje, į renginį neatvyko labai daug kviestų rėmėjų.

 

Pasidžiaugti Prienų krepšinio klubo pergalėmis atvykęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis užantyje žodžių neieškojo ir buvo atviras. Daugiausiai pylos teko Prienų rajono savivaldybės administracijai. Pasak A. Sabonio, neužtenka po varžybų prieš fotoobjektyvus pastovėti ranką uždėjus ant peties, reikia ir padėti (finansiškai) krepšininkams. Jam pritarė ir kiti rėmėjai. Renginyje dalyvavęs Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius pabrėžė, kad krepšinis Prienuose visada buvo toks pat svarbus, kaip ir kitos Prienų krašto visuomenei aktualios problemos ir džiaugsmai, o parama klubui visada teikiama pagal išgales.

 

Pačiam A. Saboniui buvo pasiūlyta kitame sezone už 100 tūkst. žaisti už Prienus. Deja, į šį pasiūlymą A. Sabonis neatsakė.

 

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas diskusijų, derybų ir ginčų sūkuryje įsisupusiai komandai linkėjo svarbiausio – rudenį ir vėl susirinkti. FIBA tarptautinės kategorijos krepšinio teisėjas, o nuo 2014 m. ir Lietuvos krepšinio lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas antrino M. Špokui, kad kasmet kalbos tos pačios, tačiau visada išlieka svarbiausias uždavinys – miestui išlaikyti savo komandą. LKL prezidentas Remigijus Milašius komandą sveikino su iškovota IV vieta LKL varžybose ir linkėjo sveikatos. Lietuvos krepšinio federacijos teisėjų asociacijos (LKF TA)  prezidentas Kęstutis Pilipauskas džiaugėsi gana sėkmingai pasibaigusiu sezonu bei gražiausiomis Prienų „TonyBet“ žaidimo akimirkomis, kurias vertėtų įrašyti į istoriją. Savo šypsena visus renginius nušviesianti Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) direktorė Audra Ginelevičienė sveikindama komandą prisiminė praeitį, kai sutikusi V. Šeškų negalėjo suprasti, ką jis veikia provincijoje, tačiau per šį laiką V. Šeškui pavyko įrodyti, kad jo darbas – ne bevertis. Ji jam linkėjo gero kelio.

 

Pats V. Šeškus, visą vakarą apgailestavo dėl išėjimo iš komandos, tačiau norėdamas pakelti visų ūpą vis siūlydavo tikėtis, kad jis grįš. Pasitikdamas A. Sabonį, V. Šeškus juokavo, kad gal šis nebenorės su juo sveikintis. Vakaro metu vyr. treneris džiaugėsi, kad per penkerius metus pavyko išauginti tokią komandą ir vylėsi, kad Prienų rajono savivaldybei nepavyks jos išardyti. V. Šeškus palinkėjo komandai būti kumščiu, kad ir kaip būtų draskoma.

 

Nors ant scenos apdovanoti krepšininkų bei atsiimti padėkų visi rėmėjai lipo su šypsenomis, tačiau renginio metu išsprūdo mintis, kad A. Guogos ir komandos bendradarbiavimui koją pakišo politika. Redakcijos turimomis žiniomis, šio sprendimo apogėjus buvo pasiektas prieš rinkimus į Europarlamentą, kai Prienų sporto ir pramogų arenos tarpduryje neprasilenkė A. Guogos atstovaujamos bei Prienų rajono savivaldybėje dominuojančios politinės partijos rinkiminės kampanijos.

 

Nors visų galvose sukosi įvairiapusės strategijos, tačiau susirinkęs draugų būrys laiką leido linksmai besišnekučiuodami ir ragaudami vis kitus patiekalus. Šiltą ir gražų vakarą šildė ne tik besileidžianti saulė, bet ir ansamblis „Nemuno krantai” su soliste Neringa Garmuviene-Senavaityte bei šventės vedėju Giedriumi Garmumi.

 

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close