Miškininko dieną šventė Ukmergėje

Lietuvos miškininkai savo profesinę šventę Miškininko dieną švenčia kiekvienų metų rugsėjo trečiąjį šeštadienį. Praėjusiais metais visi buvo susirinkę į sostinės Rotušės aikštę, o šiemet šventė šurmuliavo Ukmergėje.

Miesto aikštėje buvo įsikūrę miškų urėdijų, privačių miškų savininkų, medienos perdirbėjų, biokuro gamintojų, miškininkystės studijų bei mokslo paviljonai, supažindinantys visuomenę su miškininkų veikla.

Miškininkus pasveikino Lietuvos miškininkų sąjungos prezidentas Edmundas Bartkevičius, Aplinkos apsaugos ministras Gediminas Kazlauskas, generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas, Ukmergės rajono savivaldybės meras Algirdas Kopūstas bei jaunieji miško bičiuliai iš vaikų darželio „Eglutė“.

Vėliau kultūros centre vykusiame Miškininko dienos minėjime dalyvavo nemažai Seimo narių, aplinkos apsaugos ministerijos darbuotojų, kurie apdovanojo labiausiai nusipelniusius miškininkus.

Šventėje dalyvavo ir Prienų miškų urėdijos atstovai, vadovaujami urėdo Roberto Judicko. Kartu su Marijampolės, Kazlų Rūdos, Kauno ir Dubravos urėdijomis jie parengė stendus ir ekspozicijas, atsispindinčias miškininkų veiklą sodinant, prižiūrint ir saugant bei tausojant miškus, bei atliekant kitus darbus.

Aplinkos apsaugos ministras Padėkos raštą už sąžiningą darbą prižiūrint ir puoselėjant miškus įteikė Prienų miškų urėdijos Šilavoto girininkijos girininko pavaduotojui Robertui Tarasevičiui.

Šventės metu Ukmergės miesto aikštėje pasirodė meno kolektyvai iš Ukmergės, Kaišiadorių ir Marijampolės, dainavo Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis, o lauko virtuvėje virė skani grybų sriuba. Jos užteko visiems, kas atėjo pasveikinti ir pagerbti žmonių, prižiūrinčių, saugančių, gausinančių bei puoselėjančių  brangiausią šalies turtą – mūsų miškus.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close