Vasaros sezoną Birštono kurortas pasitinka kviesdamas miesto gyventojus ir svečius išbandyti naujas paslaugas. Aktyvaus laisvalaikio pramogos, lankytini objektai, maitinimo įstaigos – tai 25 būdai gerai praleisti laiką. Jais nuo šiol galės mėgautis kiekvienas, apsilankęs Birštono kurorte.

 

Šios vasaros naujienos Birštone: 5 naujos maitinimo įstaigos, 6 aktyvaus laisvalaikio pramogos, 2 apgyvendinimo įstaigos, atnaujintas Miesto stadionas, Kneipo filosofijos taikymas kurorte, naujos procedūros sanatorijose ir kitos paslaugos.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė, aptardama turizmo ir verslo plėtros galimybes Birštone, teigė: „Džiaugiuosi, kad Birštonas yra atradęs savo išskirtinumą – kurorte taikoma unikali Kneipo sveikatos filosofijos metodika, kurioje sujungiami penki natūralaus sveikatinimo elementai: vaistažolių ir vandens terapija, subalansuota mityba, judėjimas bei  harmonija. Kas kartą atvykusi į Birštoną matau daug teigiamų pokyčių: keičiasi žmonių srautai, „Eglės“ sanatorija tapo dideliu traukos centru, svečius iš Lietuvos ir užsienio valstybių vilioja jaukios Birštono vietos – kavinės, restoranai, meno galerijos.“
Šį turizmo sezoną pristatoma ir pagrindinė vandens turizmo naujiena – pramoginis kruizas laivu Kaunas–Birštonas–Kaunas. Birštone jau dabar veikia valčių, vandens dviračių ir baidarių nuomos punktai. Visus vasaros sekmadienius bus organizuojami žygiai Birštono svečiams ir visiems, norintiems susipažinti su Birštono apylinkėmis vandens keliu. Birštone kaip niekad populiarus vandens turizmas: daugėja plaukimo maršrutų, vandens telkiniuose paslaugas siūlo vis daugiau verslininkų.
„Birštono kurortas nuolat galvoja, kaip sužavėti bei nustebinti čia atvykstančius turistus. Šiais metais savo svečiams siūlome ne vieną išskirtinę pramogą. Tai ir pasivažinėjimas karieta kurorto gatvėse, aplankant pačias gražiausias vietas, ir ekskursijos dviračiais, ir degustacijos išskirtinėse Birštono vietose. Šią vasarą visus pakviesime į „Gintarinius“ skrydžius karšto oro balionu. Veiklos Birštono kurorte tikrai nepritrūks. Mėgstamą sau veiklą galės išsirinkti tiek aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, tiek ir kultūros puoselėtojai“, – naujienomis dalijasi Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.
Birštono savivaldybėje jau driekiasi 22 km ilgio dviračių trasa. Pačiame Birštono kurorte puikiai išvystyta 10,5 km ilgio dviračių infrastruktūra. Naujosios trasos pritaikytos vaikščioti, bėgioti, važinėti dviračiais, riedučiais, velomobiliais. Be specialiai įrengtų trasų, važinėtis galima ir kitose miesto vietose: naujajame Birštono miesto centriniame parke, Nemuno krantinėje.

Naujovės Birštono kurorte:

Maitinimo įstaigos:

1. Sušių kavinė „Sušinė“
2. E. Marčiulionio kepyklėlė-kavinė
3. Restoranas „Kurhauzas“
4. Mobili kavinė ant ratų „Coffee spot“
5. Picerija Nemuno krantinėje, prieplaukoje.

Aktyvaus laisvalaikio pramogos:

6. Nauji dviračių nuomos punktai.
7. Vandens turizmas. Kruizas Kaunas–Birštonas–Kaunas.
8. Pažintinis, poilsinis plaukimas baidarėmis Verknės upe.
9. Ekskursijos, degustacijos dviračiais.
10. Pasivažinėjimas riedučiais atnaujintais takais kiekvieną penktadienį.
11. Pasivažinėjimas karieta kurorto gatvėse, aplankant lankytinas vietas.

Nauji objektai, pramogos, paslaugos:

12. „Eglės“ II korpusas.
13. Atnaujintas Miesto stadionas.
14. Svečių namai „Birštono banginukas“.
15. Žaliavalgių siesta Birštone. Vasaros savaitgaliais Meno verandos žaliojoje zonoje.
16. Naujos procedūros „Tulpės“ sanatorijoje.  Birželio pradžioje duris atvers renovuotas mineralinio vandens baseino kompleksas.
17. „Karališkoji rezidencija“ tapo gydomuoju  ir poilsio SPA centru „Royal Spa Resindence“.
18. Kneipo filosofijos taikymas Birštono kurorte.
19. Vienas seniausių karšto oro balionų klubų Lietuvoje „Audenis“ šią vasarą siūlo „Gintarinius“ skrydžius karšto oro balionu.
20. Nauji suoliukai Birštono kurorte.
21. Nauji lauko treniruokliai prie Sporto centro.
22. Salonas „Birštono idėjų namai“
23. Vaikų lopšelyje-darželyje teikiama trumpalaikės vaikų priežiūros (kurorto svečiams, turistams ir kt.) paslauga.
24. Dviračių takai iki Prienų. Vis dar atnaujinami.
25. Atidaryta nauja stilingų drabužių parduotuvė „Butikas“.

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close