Pažeidusieji gamtosaugos įstatymus bus nubausti. Gegužės mėnesio pažeidimai

Nustatyta, kad pilietis E.Š., gyvenantis Prienų mieste, nesilaikydamas aplinkos apsaugos reikalavimų, metalinėje statinėje ant grunto laikė apie 30 litrų pavojingų atliekų – panaudotų tepalų. Apie 1 litras pavojingų atliekų buvo išpilta ant grunto, šalia statinės. Nustačius pažeidimą, pil. E.Š. iškasė gruntą su tepalais, žala aplinkai nebuvo padaryta. Statinė ir iškastas gruntas su panaudotais tepalais, buvo atiduoti atliekų tvarkytojams. Šis pažeidimas užtraukia baudą nuo 300 iki 600 Lt.

 

Balbieriškio seniūnijoje surašyti 3 administracinio teisės pažeidimo protokolai už automobilio statymą, pažeidžiant Nemuno kilpų regioninio parko apsaugos reglamentą. Už šį pažeidimą skiriama bauda nuo 100 iki 300 Lt.

 

Veiveriuose gyvenantis pilietis P.J, neturėdamas mažojo karjero paso, nuosavybės teise jam priklausančioje žemėje kasė smėlį ir jį išveždavo. Šis pažeidimas užtraukia baudą nuo 500 iki 1000 Lt – teks atlyginti už gamtai padarytą žalą.

 

Balbieriškio ir Jiezno seniūnijose nustatyti ir nubausti du žvejai, žvejoję draudžiamais tinkliniais įrankiais, kurie buvo konfiskuoti. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą jie turės sumokėti 400–1000 Lt baudas.

 

Jiezno turgavietėje pilietis V.Š. prekiavo įvairiais kosmetinės paskirties gaminiais ir maisto papildais, pagamintais iš laukinių gyvūnų ir jų organų, neturėdamas išduoto leidimo. Už šią veiklą numatyta bauda nuo 100 iki 1000 Lt ir šių gaminių konfiskavimas.

 

Vėžionių kaime nustatytas ūkio subjektas, kurio atsakingas asmuo neužtikrino, kad mėšlas būtų kaupiamas laikantis aplinkosaugos reikalavimų.

 

Birštono mieste buvo surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas atsakingam asmeniui, kuris statybvietėje neužtikrino, kad statybinės atliekos būtų rūšiuojamos. Nerūšiuotos statybinės atliekos kartu su kitomis atliekomis buvo metamos į konteinerius ir ruošiamos išvežti į sąvartyną. Šie pažeidimai užtraukia baudą nuo 500 iki 2000 Lt.

 

Parengta pagal Prienų aplinkos apsaugos agentūros informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close