Jaunimo reikalų koordinatoriai: mes siekiame, kad jaunas žmogus būtų motyvuotas dirbti savame krašte

Savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai rugsėjo 6-7 dienomis Klaipėdos mieste rinkosi į savo kasmetinį renginį ,,Koordinalizaciją-2012“. Renginys tradiciškai vyksta skirtingose savivaldybėse, o jo formatas išlieka panašus – jame sudaroma aplinka diskusijai tarp jaunimo reikalų koordinatorių, tarp jaunimo politikos įgyvendinimo erdvėje veikiančių socialinių partnerių dėl jaunimo politikos plėtros savivaldybėse, dėl sąlygų savivaldybėse įgyvendinant valstybės deleguotą funkciją ,,Jaunimo teisių apsauga“ ir kitų svarbių regioninės jaunimo politikos plėtrai dalykų.

Šie metai buvo svarbūs ir jaunimo reikalų koordinatorius vienijančiai Nacionalinei jaunimo reikalų koordinatorių asociacijai. Renginio metu didžiausias dėmesys buvo skirtas formuluojant siūlymus dėl Lietuvos Respublikos jaunimo politikos pagrindų įstatymo, kurio keitimas turėtų įnešti naują postūmį ir savivaldybių jaunimo politikos įgyvendinime. Šio renginio metu įvyko visuotinis susirinkimas, kurio metu buvo išrinktas naujas organizacijos prezidentas – Vidas Visockis, šiuo metu dirbantis Panevėžio rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriumi. Vidas Visockis pakeitė ilgametį Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos prezidentą Ramūną Keršį, prie šios organizacijos vairo išbuvusį tris kadencijas. Taip pat jaunimo reikalų koordinatoriai išrinko naują Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos valdybą, komisijas, priėmė prezidento veiklos ataskaitą.

Ramūnas Keršys motyvuodamas savo atsisakymą kandidatuoti į vadovus pabrėžė, kad kiekvienoje organizacijose privalo būti kaita, ją į priekį turi vesti naujos idėjos ir energija, o tie 6 metai buvo pakankamas laiko tarpas įgyvendinti savo viziją ir idėjas. Todėl labai svarbu, kad ateinantis vadovauti Nacionalinei jaunimo reikalų koordinatorių asociacijai prezidentas ir valdyba ne tik tęstų jau pradėtus darbus, bet ir pradėtų kitus projektus, kuriais būtų siekiama gerų pokyčių, gerų vejų regioninėje jaunimo politikoje, kuriant jaunam žmogui palankią aplinką. Pasak Ramūno Keršio, būtina ieškoti efektyvesnių problemų sprendimų kelių sprendžiant ,,amžinąsias“ problemas, su kuriomis susiduria jaunimo reikalų koordinatoriai, įgyvendindami savo funkcijas savivaldybėse, kurioms įveikti tereikia kitokio požiūrio ir aiškesnių prioritetų jaunimo politikos srityje.

Naujasis Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos prezidentas Vidas Visockis pristatydamas savo veiklos tikslus pabrėžė, kad Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija turi išlikti aktyvi teikiant pasiūlymus valstybės ir savivaldybių institucijoms bei turi atrasti savo vietą jaunimo politikos įgyvendinimo struktūroje. Pabrėždamas Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos darbų tęstinumą, išreiškė būtinumą jaunimo politikos srityje stiprinti bendradarbiavimą su socialiniais partneriais, Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Jaunimo reikalų departamentu prie SADM, Lietuvos savivaldybių asociacija.

Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos organizuotame renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo jaunimo ir sporto komisijos pirmininkas Jonas Liesys, Jaunimo reikalų departamento prie SADM direktorius Mindaugas Kuliavas. Taip pat renginyje dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos atstovai.

Nacionalinė jaunimo reikalų koordinatorių asociacija vienija jaunimo reikalų koordinatorius savivaldybėse. Jaunimo reikalų koordinatoriai – kiekvienoje Lietuvos savivaldybėje dirbantys specialistai, atsakingi už valstybės deleguotos ,,Jaunimo teisių apsauga“ funkcijos vykdymą, jie dalyvauja formuojant ir įgyvendinant savivaldybėje jaunimo politiką. Kitaip sakant, tai specialistai, nuo kurių labai daug kas priklauso, kaip savivaldybėje plėtosis jaunimo politika, kaip ji bus suprantama vietos politikų, valstybės tarnautojų, bendruomenės, ar jai atsiras vietos Savivaldybės strateginiuose planuose, dokumentuose, ar jaunimo politikos plėtojimui, jaunimo veiklai bus skiriamos ir savivaldybių biudžeto lėšos, inicijuojami kiti svarbūs jaunimui projektai savivaldybėse.

 

Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close