Išvyka į Kauno zoologijos sodą

Išlydėdami vasarą Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro neįgaliųjų dienos užimtumo ir vaikų grupių lankytojai rugpjūčio 27 dieną  išsiruošė į Kauno zoologijos sodą. Išvyka organizuota siekiant plėtoti centro klientų socializacijos galimybes, rekreaciniais, pažintiniais bei pramoginiais tikslais.

Zoologijos sode Centro lankytojai turėjo galimybę pažinti labai retas ir nykstančias gyvūnų rūšis. Visiems nuostabą kėlė tai, kad kupranugariai aptverti labai žema tvorele. Pasirodo, teritoriją žymi iškastas griovys, kurio jie niekada neperžengia. Įdėmiai visi apžiūrėjo agresyvų avijautį, tigrus. Jų yra daug rūšių: Bengalijos, Sumatros, Javos, Balio, Pietų Kinijos, Amūro.

Įdomų pasirodymą suruošė ruonis. Visus žavėjo grakščiai panirdamas ir vėl netikėtai išnirdamas iš vandens. Taikumu, švelnumu pakerėjo asiliukai, leisdamiesi paglostomi. Kapibara, žinoma kaip pats didžiausias graužikas pasaulyje, panaši į didelę jūrų kiaulytę. Afrikoje, Amerikoje gyvenantys fenekai – tikri klastūnai, mėgstantys vogti grobį. Dryžuotasis mangustas medžioja gyvates, o Kamerūno ožkos darniai gyvena didelėje grupėje.

Ekskursantai nustėro, išgirdę garsų liūto riaumojimą. Tai plėšriųjų būrio kačių šeimos atstovas. Nykštukinės vietnamietiškosios kiaulės – tikras kontrastas liūtams. Korsakai, naikinantys graužikus, yra monogamai. Maži beždžionių šeimos atstovai – juodgalviai kapucinai. Visi nustebo sužinoję, kad Perukinės tamarinos jauniklius rūpestingai globoja, nuo pavojų ir priešų juos saugo patinai, o ne patelės. Jauniklius jie nešioja iki 3 mėnesių amžiaus. Tai primatų būrio voverinių beždžionių šeimos atstovai.

Baltasis lokys, laisvėje gyvenantis Šiaurės ašigalyje, plaukiojantis ant ledo lyčių, sveriantis 600-900 kilogramų, gyvenantis apie 40 metų, čia, zoologijos sode, priminė kankinį: vandens rezervuaras tuščias, viena koja sužalota, vaikščioja ant trijų. Žirafų ūgis siekia iki6 metrų, gimę jaunikliai sveria apie70 kilogramų. Joms įrengti nauji pastatai.

Paukščių karalystėje specialistas Tadas Traidaras noriai dalijosi žiniomis apie paslaptingą sparnuočių pasaulį, papasakojo apie paukščių savybes, elgesį.

Akį traukė ir zoologijos sodo akvariumuose nardančių žuvelių įvairovė. O gausiai žydinčios daugiametės gėlės, šimtamečiai ąžuolai – zoologijos sodo puošmena, nuteikė maloniam bendravimui.    

Svetingai pasitiko ir išlydėjo zoologijos sodo teritorijoje laisvai gyvenanti voveraitė, kuri rūpestingai ruošėsi žiemai, mikliai straksėdama lazdyno šakomis, rinkdama riešutus, tarsi kviesdama visus pasivaišinti gausiu šiųmečių riešutų derliumi.

 Ši išvyka buvo labai naudinga Centro lankytojams. Jie ne tik susipažino su gyvūnijos įvairove, patyrė daug malonių, nepamirštamų akimirkų, bet ir draugiškai bendravo tarpusavyje,

Visi nuoširdžiai dėkoja Albinai Tankevičienei, individualios įmonės direktorei, už sočius ir gardžius pietus.

 

Danguolė Juodsnukienė ir Birutė Songailienė,

socialinės darbuotojos

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close