Atnaujinama Guostos poilsiavietė

Sparčiai vyksta rekonstrukcijos ir statybos darbai prie Guostos ežero įsikūrusioje poilsiavietėje. Jie turėtų būti užbaigti iki mėnesio pabaigos, todėl jau kitą vasarą lankytojus pasitiks atnaujinta infrastruktūra.

Guostos poilsiavietė yra vienas iš seniausių Prienų miškų urėdijoje įkurtų rekreacinių objektų. Jo pradininku laikomas buvęs Stakliškių girininkijos girininkas Ramūnas Ašmantas, kuris savo šeimos narių ir bendradarbių padedamas stengėsi sudaryti nors minimalius patogumus poilsiaujantiesiems gražioje vietoje. Vėliau rekreacija pradėjo rūpintis Miškų ministerija, skirdama urėdijoms konkrečias užduotis gerinant infrastruktūrą.

– Guostos poilsiavietė yra mėgiama rajono gyventojų, todėl Prienų miškų urėdija nutarė ją atnaujinti. Projektas buvo parengtas dar 2010 metais, o darbai pradėti tik šių metų rugpjūčio mėnesį. Pagal sutartį su rangovu UAB „Hidrosta“, darbai turėtų būti užbaigti paskutinėmis rugsėjo dienomis. Tiesa, tikėjomės gauti daugiau lėšų, tačiau dėl netinkamo dalies įrengimų pavadinimo, kai kurių įrenginių nefinansavo. Likusią dalį įrengimų teks statyti teikiant paraišką kitais metais ar iš urėdijos lėšų, – sakė Prienų miškų urėdijos urėdo pavaduotojas Jonas Koklevičius.

Pagal priemonę „Pelno nesiekiančios investicijos miškuose“ Guostos ežero  pakrantėje bus įrengtos dvi persirengimo kabinos, septyni paplūdimio suoleliai-stoginės, du tilteliai, dvi automobilių stovėjimo aikštelės, treji laipteliai prie vandens, du informaciniai ženklai, trys skulptūros-paukščiai, miško-lauko akmenų atitvaros, šiukšlių konteineriai.

Projektą „Guostos ežero poilsiavietės infrastruktūros atnaujinimas“ 90 proc. žada finansuoti iš Lietuvos kaimo plėtros programos.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close