Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje darbą pradėjo naujas vadovas

Rugsėjo 10 d. Prienų pedagoginės psichologinės tarnybos direktorės pareigas pradėjo eiti buvusi Nemuno pradinės mokyklos vadovė Angelė Vasiliauskienė. Kadangi pokyčiai švietimo sistemoje buvo neišvengiami, o mokyklų reorganizacija palietė ir jos mokyklą, ilgametę vadybinio darbo patirtį turinti pedagogė naujus pokyčius nusprendė priimti kaip iššūkį sau.

Kiekvienas žmogus turi kelią, į kurį jį kažkas veda, jis pats eina arba dirba darbus, kurie vėliau jį nukreipia tam tikra linkme. Direktorė, kuri pradeda vadovauti įstaigai, yra žmogus, kuriam sekasi vadovauti. Vadovaudama Nemuno pradinei mokyklai tai įrodė, kolektyvas gali didžiuotis savo įdirbiu. Linkiu direktorei žiūrėti į priekį, kad ir naujame kolektyve būtų tokia pati darna. Kokia bus ši nepaprastai svarbi įstaiga, priklauso ir nuo kolektyvo, ir nuo jo vadovo, – pristatydamas Angelę Vasiliauskienę kalbėjo Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, palinkėjęs visiems kartu siekti užsibrėžtų tikslų.

Pedagoginės psichologinės tarnybos darbuotojai direktorę sutiko šiltai, su gėlėmis ir staigmenomis. Pasidžiaugę, kad specialiosios pedagogikos ir psichologijos projektas apie pedagoginių psichologinių tarnybų modernizavimą pasiekė finišo tiesiąją – tarnyba yra renovuota, modernizuotos specialistų darbo vietos, dabar turi ir naują direktorę – kolegos jai surengė mažą psichologinį testuką: iššifruoti raides PPT. Testas reikalavo kūrybiškumo, tačiau naujoji vadovė su užduotimi susidorojo nesunkiai.

PPT logopedė Giedrė Džiaugienė paaiškino, jog tikrasis PPT tarnybos devizas yra „Pažink, Padėk, Tikėk“. Kolektyvo vardu ji palinkėjo direktorei pažinti naują situaciją, tarnybos žmogiškuosius išteklius, priimti pokyčius, padėti įgyvendinti tarnybos siekius, misiją, padėti formuoti tarnybos įvaizdį ir tikėti, kad kartu galima kalnus nuversti. Specialistai savo ruožtu pažadėjo pažinti direktorės vadovavimo stilių, padėti įgyvendinti jos veiklos modelį.

– Jaučiuosi kaip per Rugsėjo 1-ąją, – džiugia nuotaika pasidalino A. Vasiliauskienė, padėkojusi už tikėjimą bei pažadėjusi nenuvilti ir Savivaldybės administracijos, ir kolektyvo. – Matau, kad dirbate tikslingai, efektyviai, ir manau, jog mums visiems pasiseks darniai, vieningai ir kolektyviai priimti sprendimus, – sakė naujoji įstaigos vadovė, palinkėjusi kolektyvui stiprybės, meilės savo profesijai bei kasdieniniam darbui.

Švietimo pagalbos įstaigos direktorė prisipažino besijaučianti drąsiai ir saugiai dėl dviejų priežasčių: su visais tarnybos darbuotojais jau daug problemų buvo spręsta kartu, o vadovai, su kuriais 15 metų bendradarbiauta ir dalintasi patirtimi specialiojo ugdymo srityje, taip pat pažįstami, su jais ir toliau tęsis prasmingas ir vertingas bendradarbiavimas vaiko gerovės labui. Buvusi Nemuno pradinės mokyklos vadovė tiki, kad naujoje darbo vietoje, pozityviai nusiteikusoje aplinkoje turės galimybę pritaikyti specialiojo pedagogo-logopedo ir vadybinio darbo patirtį.

Per 15 vadybinio darbo metų sukauptas didelis teorinio pasirengimo bagažas: vadybos eksperto-švietimo konsultanto kompetencija, dešimtys seminarų, švietimo įstaigų vadovų atestacijos, kartu su darbo grupėmis parengti ir įgyvendinti respublikiniai ir tarptautiniai projektai. Per direktorės vadovavimo metus Nemuno pradinė mokykla tapo besimokančia organizacija (išugdyta dešimt mokytojų metodininkų, viena ekspertė) ir darnaus komandinio darbo pavyzdžiu.

Analizuodama esamą Pedagoginės psichologinės tarnybos situaciją, A. Vasiliauskienė pasidžiaugė, kad visose rajono mokyklose dirba socialiniai pedagogai, logopedai (tik vieno trūksta), tačiau, deja, trūksta psichologų. Direktorės nuomone, yra galimybė plėsti paslaugas mokiniams, turintiems emocijų ir elgesio sutrikimų.

Siekdama įgyvendinti tarnybos veiklos tikslus, naujoji vadovė didelius uždavinius kelia sau ir kolektyvui. Anot jos, būtina kuo anksčiau įvertinti vaiko specialiuosius poreikius ir padėti spręsti problemas. Taip pat stiprinti mokyklos, mokytojų, tėvų gebėjimus ugdyti specialiųjų poreikių turinčius vaikus ir padėti mokykloms užtikrinti kokybišką tokių mokinių ugdymą.

Kokios yra pagrindinės vertybinės nuostatos, kuriomis vadovaudamasi PPT direktorė sieks kartu su kolektyvu įgyvendinti įstaigos veiklos strategiją? Pasak A. Vasiliauskienės, svarbiausia yra pagalba vaikui, parama šeimai, o tai įgyvendinti galima, kai yra darnus komandinis darbas, bendri tikslai, nuolatinis tobulėjimas, tolerancija ir visų atsakomybė už sėkmę.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close