Justino Marcinkevičiaus žodžiai bendraklasiams skambėjo jau ne iš jo lūpų

Trečiadienį Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje jau vienuoliktąjį kartą susirinko žmonės, kurie kiekvieno gyvenime būna vieni pirmųjų pagalbininkų, patarėjų bei draugų, padedančių eiti džiaugsmo, neapykantos ir staigmenų kupinu gyvenimo pažinimo taku. Tai poeto bendraklasiai.

DSC_4737

Simboliška, tačiau liūdna, kad šie Justino Marcinkevičiaus memorialiniame kambaryje susirinkę žmonės – a.a. Justino Marcinkevičiaus bendramoksliai. Šiemet, klasės draugai susitinka su Just. Marcinkevičiumi, žvelgiančiu tik iš nuotraukų, filmuotos medžiagos. Poeto žodžiai liejasi jau tik iš garso įrašų. Klasės draugai, nors garbingai nugyvenę, iškilūs žmonės, tačiau nelabai kalbūs. Pasak Anarsijos Adamonienės, nors buvo abejonių, kad netekus poetiškos sielos bendraklasio į susitikimą gali atvykti ne visi, tačiau net prabėgus 65 metams po mokyklos baigimo klasės draugai pagal galimybes dar susirenka. Su džiaugsmu A. Adamonienė bendramoksliams pristatė savo darbą – apie bendramokslius, mokytojus kaupiamą medžiagą. Segtuvai vis dar pilnėja, o surinktos medžiagos fragmentai jau pasiekia ir leidyklas, kuriose gimsta biografinės knygos.

Susitikimo metu buvo pasidžiaugta ir kilniai padėkota bibliotekos direktorei Daivai Čepeliauskienei, kurios dėka Just. Marcinkevičiaus siela apsigyveno bibliotekoje ir dar ilgai liks neužmiršta. Darniai susirinkusia 1949 m. laida džiaugėsi ir savivaldybės atstovai.

Bendramoksliai susitikimą pratęsė prie vaišių stalo, prie kurio liejosi ir prisiminimai.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close