Muzikinė fiesta „Olimpo musicale“ vėl sugrįžta!

Vasaros pradžioje Į Prienus vėl sugrįžta spalvinga muzikos šventė. Birželio 2–4 dienomis mieste vyks IV tarptautinis jaunųjų muzikantų multiinstrumentinis konkursas “Olimpo musicale“.

Į ne visai tradicines varžybas susirinks 126 solistai ir 28 ansambliai. Įdomu tai, kad dalyviai nebus skirstomi į instrumentų kategorijas. Tris dienas nuo ankstaus ryto devyniose amžiaus kategorijose (nuo 6 iki 16 metų) varžysis įvairiais instrumentais muzikuojantys solistai. Girdėsime ne tik fortepijoną, smuiką, violončelę, akordeoną, bet ir įvairius pučiamuosius instrumentus – klarnetą, išilginę ir skersinę fleitą, obojų, saksofoną, valtorną, fagotiną, fagotą, trimitą, althorną, eufonijų, tromboną, tūbą. Taip pat atlikėjai gros įvairiais liaudies instrumentais: bajanu, birbyne, lumzdeliu, latviškomis kuoklėmis, rusiška balalaika ir domra, cimbolais, lietuviškais skrabalais. Dar ir akustine bei elektrine gitara, sintezatoriumi bei įvairiais mušamaisiais – ksilofonu, vibrofonu, marimba.

Iš viso konkurse išgirsime 32 skirtingus muzikos instrumentus.

Pirmajame „Olimpo Musicale“ konkurse 2005 metais agentūra „Factum“ užregistravo rekordą – „daugiausia instrumentų konkurse“. Tąkart jų buvo net 22. Toks rekordas buvo pakartotas ir antrajame „Olimpo Musicale“ konkurse. Šiemet konkurse bus grojama net 32 skirtingais muzikos instrumentais.

Konkurse „Olimpo musicale“ varžysis ne tik solistai, bet ir įvairios sudėties jaunųjų muzikantų ansambliai (iki 9 dalyvių). Jų pasirodymai vyks vakarais trejose konkursinėse amžiaus kategorijose.

Laukiame svečių ne tik iš kitų Lietuvos miestų, bet ir iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos bei Baltarusijos. Tikimės, kad konkurse gražiai pasirodys ir Prienų rajono muzikos mokyklų atstovai iš Jiezno, Prienų ir Veiverių.

Konkursantus vertins tarptautinė žiuri: Vytauto Didžiojo universiteto muzikos akademijos dekanas, docentas, pianistas Saulius Gerulis (pirmininkas), muzikos akademijos prie Rytų Sarajevo universiteto bei Belgrado muzikos akademijos docentė, akordeonininkė Danijela Rakič, Minsko menų koledžo liaudies instrumentų katedros vedėjas, liaudies instrumentų orkestro „Lyra“ vadovas Dzimitry Stelmakh, Latvijos Naujenes muzikos mokyklos direktorius, tarptautinių varinių pučiamųjų orkestrų festivalių organizatorius, trimitininkas Spodris Kačans, Suomijos Ikaalineno muzikos mokyklos smuiko mokytoja, puiki atlikėja Aino Ojakoski.

Svarbiausi šio įdomaus ir unikalaus konkurso vertinimo kriterijai, žinoma, bus ryškūs gabumai, muzikalumas, artistiškumas, virtuoziškumas, įtaigumas. Geriausiai pasirodę muzikantai taps laureatais ir bus apdovanoti prizais, diplomais.

Konkurso organizatoriai – maža Prienų rajono Veiverių A. Kučingio meno mokykla – tikisi didelio muzikinio sujudimo ir susidomėjimo Prienuose. Konkurso perklausos vyks birželio 2, 3 ir 4 dienomis. Konkurso uždarymas – birželio 4 d. Prienų kultūros centre.

Konkurso dalyviai gyvens Birštono kurorto viešbučiuose, kur galės maloniai leisti laisvalaikį grožėdamiesi gamta, važinėdami dviračiu, užsisakydami sveikatinimo procedūras sanatorijose.

Konkurso direktorius – Veiverių A. Kučingio meno mokyklos vadovas Mindaugas Labanauskas ir konkurso meno vadovė – Veiverių meno mokyklos fortepijono skyriaus vedėja, mokytoja ekspertė Rasa Derbutienė jau nuo rudens bendrauja su būsimais konkurso dalyviais ir jų mokytojais, rūpinasi jų sutikimu, apgyvendinimu. Jie taip pat telkia kolegas mokytojus, kurie nuoširdžiai pasiruošę padėti dalyviams. Tikimės, kad kūrybiškumo ir bendradarbiavimo nuotaikos įkvėps dalyvius pakiliam muzikavimui, o klausytojams suteiks daug džiaugsmo.

Ačiū mūsų rėmėjams – Prienų rajono savivaldybei už didelę finansinę ir moralinę paramą, taip pat verslininkams kraštiečiams garsaus visoje Lietuvoje majonezo gamintojams UAB „Veiverių skonis“, verslininkui iš Kauno p. Vytautui Gecevičiui ir jo firmai UAB „Baltimark“. Dėkojame už pagalbą rengiant šį unikalų multiinstrumentinį festivalį Prienų kultūros centrui, Prienų meno mokyklai, už informacijos sklaidą rajoniniams dienraščiams „Krašto vitrina“, „Gyvenimas“, „Naujasis Gėlupis“ ir Eterio TV.

Kviečiame visus neabejingus profesionaliajam menui ateiti paklausyti konkurso muzikantų jums patogiu laiku. Konkurso atidarymas ir koncertas – birželio 1 d. 13 val. lauko estradoje aikštėje prie Prienų savivaldybės.

Konkurso perklausos vyks Prienų kultūros centro didžiojoje salėje: birželio 2-3 d. 9.00-20.00 val., 4 d. 9.00-15.00 val. Konkurso uždarymas ir laureatų koncertas – birželio 4 d. 17 val.

Laukiame Jūsų!!!

 

 

Veiverių A.Kučingio meno mokyklos mokytoja Rūta Bimbaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close