Vaikų piešiniai sujungė Lietuvą ir Indiją

Minint Lietuvos ir Indijos diplomatinių santykių 20-metį bei Lietuvos-Indijos forumo dvejų metų įsteigimo sukaktį, jo steigėjai rugsėjo 7 d. organizavo iškilmingą renginį LR Seime.

LR Seimo narė Dangutė Mikutienė jau šešerius metus gegužės pabaigoje kartu su socialiniais partneriais organizuoja socialinę akciją „Plauk garlaiviu Trakuose“. Šiemet akcijoje dalyvavo beveik 4 tūkstančiai vaikų iš įvairų Lietuvos miestų. Kartu su socialine akcija LR Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Indijos Respublika grupė ir Lietuvos-Indijos forumas inicijavo respublikinį vaikų piešinių konkursą „Mes piešiame Indiją“, kuriame dalyvavo 151 mokyklos mokiniai, gauti 3 297 darbai. Piešinių konkurso vertinimo komisija atrinko 50 darbų, kurie iki rugsėjo 14 d. eksponuojami LR Seime.

Rugsėjo 7 d. iškilmingo renginio metu LR Seime buvo apdovanoti konkurso nugalėtojai. Piešinių konkurse dalyvavo mokiniai iš Akmenės, Alytaus, Anykščių, Biržų, Elektrėnų, Ignalinos, Jonavos, Rokiškio, Kaišiadorių, Kauno, Kazlų rūdos, Kėdainių, Klaipėdos, Panevėžio, Kupiškio, Lazdijų, Marijampolės, Trakų, Pasvalio, Prienų, Raseinių, Radviliškio, Šakių, Šilutės, Širvintų, Tauragės, Telšių, Ukmergės, Vilniaus.

Indijos Respublikos ambasadorė J. E. Monika Kapil Mohta įteikė specialias atminimo dovanas penkiems nominantams. Tarp daugiau nei 50 darbų autorių, kurių piešiniai buvo atrinkti parodai LR Seime, ir trys Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos dailės mokytojos Aušros Deltuvienės mokiniai: Arijus Jurevičius, Lukas Juodžbalis ir Berta Kreivėnaitė.

Mokytoja A. Deltuvienė pasidžiaugė, kad iš devynių į konkursą siųstų jos mokinių darbų net trys buvo atrinkti parodai. Anot jos, vaikai šiam konkursui, kuris buvo skelbtas dar praėjusiais metais, ruošėsi labai atsakingai. Pati tema – Indija, jos žmonės, kultūra, religija – reikalavo ne tik kūrybiškumo, bet ir papildomo domėjimosi. Todėl mokiniai, padedami mokytojos, rinko informaciją internete, prisiminė ir aptarinėjo indų filmus, spindinčius moterų drabužius, gilinosi į tolimosios šalies istorijos, architektūros detales. Nuoseklus ir kruopštus darbas nenuėjo veltui. Bertos piešinyje atspindėtas džiaugsmingas indžių darbymetis, Arijaus – plaukiojančios Gango upėje karvės šventyklos fone, o Luko – nuoširdžiai, tapybiškai pertekta indų šventykla. Šie vaikų darbai komisijos buvo puikiai įvertinti.

„Naujojo Gėlupio“ informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close