Birštone atidaromi nauji objektai

 Vasaros sezoną Birštono kurortas pasitinka atidarydamas du naujus objektus – miesto stadioną ir antrąjį „Eglės“ sanatorijos korpusą. Į šių objektų rekonstrukciją ir plėtrą investuota daugiau nei 30 mln. litų.

Šiemet sanatorija „Eglė“ Birštono kurorte atidaro antrąjį korpusą, į kurį investuota apie 24 mln. litų. Dabar čia vienu metu galės apsistoti daugiau kaip 400 svečių, net 31 proc. daugiau negu pernai. Artimiausiu metu ši sanatorija taps ir didžiausiu darbdaviu mieste: per praėjusius metus buvo įdarbinta apie 70 specialistų, o per artėjančius trejus metus bus papildomai įdarbinta apie 150 įvairių sričių specialistų. Į pirmojo ir antrojo „Eglės“ sanatorijos korpusų rekonstrukciją jau investuota 44 mln. litų. Ateityje, įrengiant kitus korpusus, planuojama papildomai investuoti dar 60 mln. litų.

Kitas didelis investicinis projektas – miesto stadiono rekonstrukcija. Stadiono rekonstrukcijos vertė – beveik 6 mln. litų. Atnaujintas stadionas pritaikytas futbolo ir lengvosios atletikos varžyboms. Stadione įrengti bėgimo, bėgimo su kliūtimis, šuolio į tolį, šuolio į aukštį, trišuolio, šuolio su kartimi, disko, kūjo, ieties metimo, rutulio stūmimo sektoriai. Stadiono rekonstrukcijai panaudotos Valstybės investicijų programos, ES ir Birštono savivaldybės lėšos.

„Labai svarbu, kad atkakliu darbu mums pavyko parodyti Birštono kurorto privalumus.  Birštoną pastebi investuotojai ir jau nuo praėjusių metų gerokai sumažėjo apleistų pastatų, o juos įsigiję ar išsinuomoję verslininkai mūsų kurorte mato perspektyvą. Artimiausi kurorte numatyti darbai – užbaigti išskirtinį mineralinio vandens pritaikymo poilsiui ir turizmui projektą, įrengti druskų galeriją. Planų ir idėjų, kaip visuomet, turime tikrai didelių ir ambicingų“, – teigė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Artimiausiu metu Birštono kurorto laukia ir kiti investiciniai projektai. Vienas iš jų – tris dešimtmečius merdėjusios nebaigtos statyti gydyklos. Investuotojai jau gavo iš ES struktūrinių fondų apie 10 mln. litų paramą projektui įgyvendinti. Naujosiose gydyklose bus teikiamos aukščiausios kokybės medicininės, sveikatingumo ir sveikatinimo paslaugos.

Birštono kurortas ir toliau planuoja naujas investicijas. Savivaldybė šiuo metu įgyvendina didelės apimties projektą, kuriam bus panaudojami kurorto natūralūs gamtiniai ištekliai. Artimiausiu metu bus sukurti ekologiškam turizmui bei poilsiui pritaikyti nauji bei išskirtiniai traukos objektai. Projektas apima vietinio mineralinio vandens panaudojimą, vandens telkinių, rekreacinių zonų sutvarkymą bei pritaikymą poilsiui, turizmui ir sveikatinimui. Įgyvendinant šį projektą, kurio bendra vertė beveik 7 mln. litų, bus pastatytas mineralinio vandens garintuvas-inhaliacinis bokštas, įrengtas Kneipo terapijos elementų kompleksas, atstatytas „Birutės“ mineralinio vandens šaltinis su biuvete, sutvarkytas Druskupio upelis.

 

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close