„Rail Baltica“ projektas nesikeis

Vasario mėnesį europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ statybos darbams priartėjus prie Veiverių seniūnijos kilo didelis gyventojų nepasitenkinimas. Panašu, kad jis ir išliks.

DSC_4696

Po ilgų diskusijų Veiverių seniūnijos bendruomenė iškėlė kelis reikalavimus, kaip turėtų būti pakeistas „Rail Baltica“ projektas ir vėžės statyba seniūnijos teritorijoje. Apie tai jau rašėme 2014-02-08 laikraščio „Naujasis Gėlupis“ numeryje.

Tačiau paaiškėjo, kad gyventojų agitavimas reikalauti geresnių sąlygų bei įvairių raštų kūrimas nuėjo perniek.

Pasak Veiverių seniūno Vaclovo Ramanausko, nors žmonės vis tiek liko nepatenkinti, tačiau jau žinoma, kad projekto „Rail Baltica“ užsakovai ir vykdytojai atsisakė keisti projektą. Jo žiniomis, seniūnijos ūkininkų prašymas dėl tam tikrų projekto pakeitimų kol kas dar svarstomas, bet vilčių – nedaug.

Faktą dėl neigiamo „Rail Baltica“ užsakovų ir vykdytojų atsakymo patvirtino ir Prienų rajono savivaldybės direktorius Algis Marcinkevičius. Pasak administracijos direktoriaus, Savivaldybė gavo oficialų patvirtinimą, kad europinės reikšmės projektas nebus keičiamas ar koreguojamas. Toks atsakymas grindžiamas ir Veiverių seniūnijos gyventojų parašais, patvirtinančiais sutikimą su tokiu projektu, koks vykdomas dabar.

Pasak A. Marcinkevičiaus, „Rail Baltica“ atstovai sutinka, kad galėtų būti įrengti kelio įrenginiai, kurie suteiktų seniūnijos gyventojams daugiau patogumų, tačiau – jau Prienų rajono savivaldybės lėšomis, kurių, suprantama, nėra. „Rail Baltica“ atstovai pabrėžė, kad ir geležinkelis „Rail Baltica“, ir magistralinis kelias „Via Baltika“ yra valstybinės reikšmės keliai, todėl jų statybos ar pakeitimai derinami aukštesniu nei savivaldybės lygiu.

Administracijos direktoriaus teigimu, jis puikiai supranta seniūnijos gyventojų nepasitenkinimą ir susidariusius nepatogumus, tačiau pripažįsta, kad gyventojai pradėjo reikšti nepasitenkinimą per vėlai, jau visiems veiveriškiams sutikus su projektu. Pasak A. Marcinkevičiaus, prie nepasitenkinimo galėjo prisidėti ir gandai bei kai kurių asmenų skleidžiami neteisingi faktai.

Reikia tikėtis, kad pasibaigus europinės vėžės „Rail Baltica“ statyboms, gana greitai bus susimąstyta ir apie jos patobulinimą – tuomet būtų išspręstos ir Veiverių seniūnijos gyventojų bei ūkininkų bėdos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close