Šeimų šventė prasidėjo šv. Mišiomis

Sekmadienį Prienų dekanato parapijų šeimų šventė, skirta Šeimos metams paminėti, prasidėjo šv. Mišiomis. Mišiose dalyvavo ir nemažas būrys baltai apsirengusių vaikų – dalis jaunųjų prieniečių tądien priėmė Pirmąją šv. Komuniją.

 DSC_4626

Eucharistija

Į 10 val. šv. Mišias sugužėjo nemažai jaunų parapijiečių. Čia pat stovėjo baltai pasipuošę ir rankose baltas žvakes laikantys mažieji, o greta jų tėveliai, mažesni ir didesni broliai bei seserys.

Iškilmes dar labiau džiugino viešnios – tarptautinių konkursų laureatė solistė Judita Leitaitė bei jos dukra. J. Leitaitės balsas Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje skambėjo lyg lakštingalos giesmė.

Besibaigiant pamaldoms, vaikai pasiruošė priimti savo pirmąją Eucharistiją.

Eucharistija — tai Jėzaus Kristaus kūnas ir kraujas. Jėzus per paskutinę vakarienę, savo kančios išvakarėse, mylėdamas savuosius iki galo, norėdamas su jais visada pasilikti, įsteigė eucharistiją, duodamas valgyti duoną — jo kūną ir gerti iš vyno taurės — jo kraujo taurės. Tai daryti Jėzus kvietė Jo atminimui.

Tikima, kad priimant Komuniją priimamas pats Kristus, susivienijama su juo. Dalinant ugnį bei pirmąsias ostijas to ir buvo linkima jauniesiems krikščionims, sutvirtinusiems savo tikėjimą.

Visiems besidžiaugiant jaunaisiais krikščionimis, po bažnyčios skliautais suskambo ir Vilkaviškio vyskupo Rimanto Norvilos sveikinimas, skirtas šeimų šventei.

 

Šventė

Po šv. Mišių ne visi tėveliai skubėjo į čia pat esančius parapijos namus, kuriuose turėjo vykti visų Prienų dekanato parapijų šeimų šventė. Dauguma tėvų savo vaikus išsivežė kitur paminėti kitur Pirmąją Komuniją. Po aukštu parapijos namų stogu susirinko tik ištikimiausi parapijiečiai.

Šventėje dar kartą visus džiugino J. Leitaitė, „Žiburio“ gimnazistas Vytautas Trakymas.

Negausiai susirinkę vaikai galėjo pasimėgauti jiems skirta programa bei gražioje pievelėje vykusiomis vaišėmis.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close