Į Birštono kultūrinį gyvenimą gražiai ir prasmingai įsiliejo Šileikų šeimos geros valios labdaros ir paramos fondo įkurta Meno veranda.

Sekmadienį po atviru dangumi buvo surengtas originalus verandos atidarymas, turintis Paryžiaus Monmatro priemiesčio atspalvį. Jos šeimininkė Laima Šileikienė, pristačiusi meno dirbinius ir jų autorius – Gražvydą Andrijauskaitę, Egidijų Rudinską, Valentiną Ajauską ir Editą Sukockytę, pakvietė pasiklausyti pastarosios dailininkės taip pat ir originalios dainininkės koncerto „Valanda prancūziškos aistros gyvenimui ir muzikai”. Skambėjo Patricijos Kaas, Editos Piaf, Mireille Mathieu dainos. Plojimais palydėtas ir rusiškas romansas. Dainininkės charizma, originalus plataus diapazono balsas užbūrė ne tik renginio dalyvius, bet ir praeivius privertė stabtelėti. Prancūzišką atmosferą kaitino ir prancūziškos vaišės: vynas, prancūziškas batonas su užtepu. Susirinkę svečiai vaišinosi susėdę ant suolų ar tiesiog ant pievelės, klausėsi muzikos, smagiai bendravo.

Pasibaigus koncertui Dailės verandą pašventino buvęs L. Šileikienės muzikos mokyklos auklėtinis, dabar Alytaus Angelų Sargų parapijos vikaras Vytautas Mazirskas. Nuoširdžiausi linkėjimai, gėlių puokštės, padėkos už gražią popietę Meno verandos šeimininkams Laimai ir Algiui Šileikams ir prancūziškas atsisveikinimas: kai ateini, pasakai „labas”, pabūni, kiek širdis geidžia, ir išeini neatsisveikinęs.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close