Seimo nario P.Gražulio pranešimas: LRT vadovas kviečiamas į artimiausią plenarinį posėdį pasiaiškinti dėl neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios informacijos pažeidimų Eurovizijos transliacijos metu

Remdamasis Lietuvos Respublikos Seimo statuto 209 straipsniu, Seimo narys Petras Gražulis pakvietėį artimiausią plenarinį posėdį Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinį direktorių Audrių Siaurusevičių, kuris turės atsakyti į jam pateiktus klausimus:

 1. Kodėl „Eurovizijos“ metu barzdotojo transvestito iš Austrijos Končitos Vurst (Conchita Wurst) pasirodymas nebuvo pažymėtas atsižvelgiant į Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatyme nustatytą reglamentavimą?

2. Kaip barzdotojo transvestito iš Austrijos Končitos Vurst transliavimas per LRT puoselėja nacionalinę kultūrą, tautinę savigarbą, stiprina tautos tapatybę?

3. Kokią reikšmę „Eurovizijos“ komisijos, kuri skyrė pirmą vietą barzdotajam transvestitui iš Austrijos, sudarymui turėjo LRT direktorius?

4. Ar Lietuvos visuomenę ir išeiviją telkiančiam, atsakingam, patikimam ir moderniam visuomeniniam transliuotojui, kuris nuo 2015 m. sausio 1 d. bus išlaikomas tik iš valstybės biudžeto, pridera niekinti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintas vertybes?

Nacionalinis transliuotojas turi laikytis įstatymų nustatytos tvarkos ir negali sau leisti barzdotojo hibrido iš Austrijos Končitos Vurst transliuoti neatsižvelgdamas į teisės aktuose numatytą reglamentavimą. Man yra nesuprantama, kaip LRT televizijos sudaryta komisija, kuri turi stiprinti tautinę savigarbą ir stiprinti tautos tapatybę, skiria aukščiausius įvertinimus barzdotajam padarui iš Austrijos“, – pažymėjo Seimo narys P. Gražulis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close