Tarptautinis konkursas „Kamštelių vajus‘2014“

Šiandien paskelbtas kasmetiniu tapęs plastikinių kamštelių rinkimo konkursas „Kamštelių vajus‘2014“. Visos Lietuvos ugdymo įstaigos, šeimos ir pavieniai asmenys, visi, kurie yra neabejingi ekologijai, kviečiami rinkti plastikinius butelių kamštelius ir kurti iš jų meninius darbus.

38-P1110669

Jau trečius metus skelbiame konkursą „Kamštelių vajus“. Žinau, kad kai kurie konkurso dalyviai nenustojo rinkti kamštelių ir pasibaigus praeitų metų konkursui. Daug kam tapo įprotis ant šaligatvio ar miške surastą kiekvieną plastikinio butelio kamštelį įsidėti į kišenę, o namuose turėti atskirą dėžę kamšteliams rinkti. Dėl konkurso sėkmės Lietuvoje, dėl to, kad pati gyvenu šiuo metu Londone, šiemet jį skelbsime ir Jungtinėje Karalystėje – varžysis jau dvi šalys, geriausiu meninius darbus iš Lietuvos vešime į Londoną, į tarptautinę parodą. Ateityje planuojame konkursą plėsti ir į kitas šalis“ – pasakoja konkurso sumanytoja, Ekodaiktai.lt idėjos autorė, Birutė Jakučionytė.

2012 metais AB „Plasta“ sėkmingai perdirbo beveik toną surinktų plastikinių butelių kamštelių, o pernai buvo surinkta ir perdirbta daugiau nei keturios tonos. Mūsų įmonė džiaugiasi būdama šio konkurso partnere ir natūralu, kad konkursas peržengė Lietuvos sienas, tapo tarptautiniu. Neseniai įkūrėmė antrinę įmonę Jungtinėje Karalystėje, todėl šį konkursą palaikysime ir ten“ – sako Mindaugas Rakauskas, Didžiausios Europoje antrinių polietileno atliekų perdirbėjos AB „Plasta“ marketingo ir pardavimų departamento direktorius.

Viešosios įstaigos „Žaliasis taškas“ marketingo vadovė Elzė Rudienė teigia: „Šio konkurso sėkmė parodė, kad ir mažus darbus darydami, tačiau visi drauge susitelkę galime pasiekti didžiulių rezultatų. Smagu, kad tokiu puikiu konkursu galime pasidalinti ir su kolegomis kitose Europos šalyse – tai puiki priemonė dar ir dar kartą kalbėti apie ekologiją, rūšiavimo naudą ir svarbą.“

Mažindami išmetamų plastikinių kamštelių kiekį, prisidedame prie švaresnės aplinkos, efektyvesnio išteklių panaudojimo. Šis konkursas įrodė, kad kamšteliai vaikams gali būti daug įdomesni už prekybininkų reklamuojamus žaislus – konkursas tiesiog užkuria mokyklų azartą ir moksleiviai sukuria tokių darbų, kurie netrukus galės varžytis ir tarptautinio žaliojo dizaino konkursuose. Tokie konkursai tikrai daro mūsų planetą žalesnę“ – sakė GRYNAS.lt redaktorė Inga Labutytė

Konkuro „Kamštelių vajus‘2014” trukmė Lietuvoje: gegužės 15d. – spalio 23d. Konkurso dalyviai rinks plastikinius butelių kamštelius, taip pat galės iš surinktų kamštelių kurti meninius darbus. Konkurso finalas ir Meninių darbų paroda vyks Vilniuje spalio 23d. – lapkričio 11d, PLC ”Panorama”.

Daugiau informacijos apie konkursą, konkurso taisykles, registracijos formos ieškokite www.kamsteliuvajus.lt, www.lidsmania.com, www.grynas.lt, www.ekodaiktai.lt

Konkursą remia: AB „Plasta“, Vš Į „Žaliasis taškas“, Grynas.lt, UAB „Virtualių asistenčių komanda, UAB „Askovita“.  

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close