Jubiliejinis „Kūrybos oazės“ konkursas (GALERIJA)

Gegužės 24 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre jau dešimtą kartą susirinko jaunieji darbužių mados kūrėjai iš Kauno, Alytaus ir Birštono miestų, Panevėžio, Plungės, Jonavos, Kauno ir Prienų rajonų. Jubiliejinį festivalį-konkursą organizavo Prienų bendruomenė.

DSC_4096

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA 2  <<<

Festivalio-konkurso dalyvius pasveikino buvusios Prienų jaunimo mokyklos direktorius Sigitas Kuras, šventės globėjas LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius, komisijos narė, daugelio gražių kūrybinių projektų iniciatorė ir organizatorė Laima Šileikienė. Garbūs svečiai linkėjo festivaliui ir jo idėjos autorei, buvusiai Jaunimo mokyklos mokytojai Sonatai Šalčiuvienei tolimesnės kūrybinės sėkmės bei ilgamečio klestėjimo. Daug gražaus jaunatviško džiaugsmo bei sėkmės festivalyje-konkurse visiems dalyviams linkėjo ir renginio vedėja, viena iš pagrindinių organizatorių, Prienų bendruomenės pirmininkė Auksė Grižaitė.

Subrandintoms idėjoms ir veikloms šiais metais pritarė Lietuvos kultūros taryba, skirdama projektui dalinį finansavimą. Tad šių metų „Kūrybos oazė“ buvo turtinga ne tik dalyvių skaičiumi ir įvairove, bet ir naujomis turiningomis veiklomis. Šventės dalyvius linksmino dainų atlikėja Giedrė Smolskaitė, šokių studija „G&S“ (vadovė G. Kareivaitė).

Susirinkusieji į šventę turėjo galimybę pamatyti daug gražių, puošnių ir išskirtinių mokinių sukurtų drabužių kolekcijų, kurių tema – „Dėvimas menas“. Kolekcijų pristatymą, atlikimo būdus bei estetiką vertino meno, profesijos srities specialistai – konkurso vertinimo komisija, kuriai vadovavo Prienų UAB „Terina“ vadovas Jonas Vosylius. Komisijai nesunku buvo nuspręsti, kam turėtų atitekti pirmoji vieta ir Grand Prix, nes pristatytos kolekcijos išsiskyrė iš kitų profesionalumu. Grand Prix ir „Kūrybos oazės“ simbolio „Meninė saga“ laimėtoja „Studija 2a“ iš Kauno ir kolekcijos autorė Evelina Kovalenkinaitė turi nemažą konkursų patirtį bei solidžią aukščiausių apdovanojimų kolekciją. Jaunųjų dizainerių mokytoja – Dalia Audėjaitienė. Ji padėjo konkursui pasiruošti ir pirmąją vietą laimėjusiems Kauno rajono Lapių pagrindinės mokyklos jauniesiems dizaineriams (kolekcijos autorė Kamilė Džiugaitė). Antroji ir trečioji vietos atiteko Panevėžio moksleivių namų Drabužių dizaino būreliui (autorė Emilija Vansytė, mokytoja V. Andrijauskienė) ir Prienų „Žiburio“ gimnazijos jauniesiems mados kūrėjams (kolekcijos autorė Agnė Gerbutavičiūtė).

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti diplomais, solidžiais piniginiais prizais ir rėmėjų dovanomis. Diplomais, kuklesniais piniginiais prizais ir rėmėjų dovanomis apdovanotos ir kolekcijos bei jų autoriai, pelnę nominacijas už originalumą, praktiškumą, žaismingumą, eleganciją, išskirtinį dekorą, puikų pristatymą. Apdovanojimus pelnė dar viena Kauno r. Lapių pagrindinės mokyklos kolekcija (autorė E. Kovalenkinaitė), Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras (socialinio užimtumo specialistė L. Bisikirskienė), Birštono gimnazija (mokytoja V. Martinaitienė), Plungės „Ryto“ pagrindinė mokykla (mokytoja I. Platakienė), Kauno dizaino studija (autorė I. Aidulytė), Birštono meno mokyklos dizaino studija (mokytoja V. Krasauskienė).

Dar keturioms kolekcijoms buvo skirti „Įkvėpimo“ prizai. Jie įteikti Kauno moksleivių techninės kūrybos centro drabužių dizaino būreliui (kolekcijos autorė Kamilė Simanonytė), Jonavos klubo „Mix“ mados studijai (vadovas Č. Časas), Birštono meno mokyklos dizaino studijai (autorė Miglė Kamarauskaitė) ir Plungės „Ryto“ pagrindinės mokyklos mados studijai „Ažūrė“ (mokytoja I. Platakienė). Įkvėpimo prizas skirtas ir  Prienų „Revuonos” pagrindinės mokyklos kolekcijai „Tapau dangų” (mok. Miglė Stankevičiūtė, Miglė Buzaitė, Karolina Petraškaitė, mokyt. Rasa Uleckienė).

Kad „Kūrybos oazė 2014“ įvyktų, padėjo visas būrys rėmėjų – Lietuvos kultūros taryba, Prienų rajono savivaldybės administracija, Prienų kultūros ir laisvalaikio centras, UAB „Prienų prekyba“, UAB „Strielčių lentpjūvė“, UAB „Birštono vandentiekis“, Šileikų šeimos labdaros ir paramos fondas, UAB „Prienų kompiuteriai“, tarptautinė kosmetikos kompanija „AVON“, grožio studija „Sruogelė“, UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“, R.Strikausko fotografavimo paslaugų centras „Rifota“, UAB „Osmedas“, B. Kleinauskienės IĮ, Rūta Bekešienė, laikraščiai „Naujasis Gėlupis“ bei „Gyvenimas“. Renginio organizatoriai labai dėkingi ir generaliniam renginio rėmėjui – UAB „Terina“.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close