Įpusėjo trečioji mokslo metų savaitė, bet Prienų moksleiviai dar gyvena atostogų atsiminimais. Ar visus vasaros planus jiems pavyko įgyvendinti? Kaip sekėsi pirmosios savaitės mokykloje?

Abiturientė Raminta, kaip ir buvo suplanavusi, didžiąją dalį vasaros praleido kaime, kur šveitė ir dažė namą. Merginai pavyko dalyvauti ir gerai praleisti laiką „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime“, liepos mėnesį vykusiame Prienų rajone. Raminta nė nežino, ar laukė naujų mokslo metų. Visgi dvylikta klasė, laukia daug svarbių darbų. Anot jos, pirmosios savaitės buvo sunkios, mat sunku po vasaros įsivažiuoti į mokyklos ritmą, nors smagu pasimatyti su draugais, kurių per vasaros atostogas nesutiko.  

Žiburietis Evaldas vasaros atostogoms jokių planų neturėjo, nes norėjo gerai pailsėti. Tiesa, vaikinas tikėjosi rasti darbo, tačiau to padaryti nepavyko. Evaldas dalyvavo net trijuose 3×3 krepšinio turnyruose. Jie vyko Balbieriškio miestelio šventėje, Plutiškėse ir sąskrydyje. Beje, net dviejuose iš turnyrų jaunuolis laimėjo antrąsias vietas. Naujų mokslo metų Evaldas laukė, galima sakyti, nuo pat vasaros pradžios, kadangi vasarą nėra galimybių susitikti mokyklos draugus. Pirmosios savaitės mokykloje vaikinui buvo puikios, tačiau jis dar nepasiruošęs mokytis.

Greta daug planų neturėjo, jos pagrindinis tikslas buvo dalyvauti „Moksleivių dainų šventėje“, kuri liepos mėnesį vyko Lietuvos sostinėje. Ten Greta sutiko daug žmonių ir namo grįžo kupina įspūdžių. Dalį vasaros mergina praleido Norvegijoje. Mokyklos Greta visai nelaukė. Pirmosios savaitės buvo nelengvos. Sunkiai sekėsi įsivažiuoti į mokyklos ritmą, tačiau mergina tikisi, kad sekančios savaitės bus daug geresnės. To ji linki ir visiems kitiems.

Dovydo vasaros atostogos buvo gan nuobodžios. Jo teigimu, su praėjusių metų vasara net neverta lyginti, mat neteko dalyvauti nė viename festivalyje. Visgi viename renginyje vaikinui pavyko pabuvoti – liepos mėnesį jis nuvyko į amerikiečių roko grupės Red Hot Chili Peppers koncertą Kaune. Mokslo metų pradžia jaunuoliui buvo puiki, jis teigia neturintis, kuo skųstis: mokytojai geri, į mokyklą atėjo daug šaunių naujokų.

Raminta šiai vasarai turėjo daug planų ir visus juos pavyko įgyvendinti. Mergina su tėvais keliavo po Europą, aplankė net aštuonias šalis: Lenkiją, Slovakiją, Čekiją, Vokietiją, Austriją, Vengriją, Slovėniją ir Kroatiją. Keletą kartų plaukė baidarėmis, su draugais dalyvavo įvairiuose vakarėliuose. Kaip ir Dovydas, Raminta buvo Red Hot Chili Peppers koncerte Kaune bei muzikiniame festivalyje „Roko naktys“, vykusiame Zarasuose rugpjūčio mėnesį. Mokslų mergina nelaukė, kadangi prasidėjus mokslo metams lieka žymiai mažiau laisvo laiko. Be to, nenori dėvėti uniformos.

Eglė šiemet turėjo nemažai planų, tačiau įgyvendinti pavyko tik du: gražiai įdegti ir dalyvauti muzikiniame festivalyje „Satta Outside“, vykusiame rugpjūčio mėnesį Šventojoje. Mokyklos mergina nepasiilgo, nes tingi keltis rytais, nors pirmosios savaitės jai buvo neblogos.

 

Karolina Milušauskaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close