„Šeimų klubo“ išvyka į Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą

Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centre į klubą susibūrusios šeimos gegužės 6-ąją nusprendė aplankyti Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą.

DSCN3435

 

Dalyvių skaičius įspūdingas – dešimt šeimų. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Darius Giraitis supažindino atvykusias šeimas su gaisrininkų technika ir įvairiomis priemonėmis, spec. apranga, gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbų specifika. Motinos, kai kurios atvykę su savo atžalomis, įdėmiai klausėsi pasakojimų, teiravosi, kas joms nežinoma, neįtikėtina. Prašė specialistų papasakoti apie tai, kas jiems labiausiai įsirėžę į atmintį iš darbinės veiklos, domėjosi, kaip pasiekiamas fizinis pasiruošimas, apžiūrėjo buitines patalpas.

Išvyka praplėtė akiratį, suteikė žinių apie nelaimingus atsitikimus, gaisrus ir t. t. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai paprašė visų kovoti su vis dar pasitaikančiais melagingais pranešimais apie nelaimes ir gaisrus. Tad būkime pilietiški patys, skiepykime pilietiškumą savo artimiausioje aplinkoje.

Atsisveikindami su PGT kolektyvu, nuoširdžiai padėkoję, pakvietėme apsilankyti Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centre. Daugelis iš jų nėra buvę, nesusipažinę su centro veikla, darbo specifika. Neseniai centre apsilankiusi europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė pabrėžė, kad jis niekuo nenusileidžia socialinių paslaugų centrams išsivysčiusiose Europos šalyse.

Socialinės darbuotojos: Irena Danilevičienė, Danguolė Juodsnukien, Birutė Songailienė

Nuotrauka iš PSPC albumo 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close