Paminėta Medicinos darbuotojų diena

„Nebūtina daryti žygdarbius, visai pakanka mažų dalykėlių, atliktų su didele meile“. Šie Motinos Teresės žodžiai tiktų visiems miesto ir rajono medikų bendruomenės nariams, kuriuos balandžio 24-ąją Prienų kultūros ir laisvalaikio centre su Medicinos darbuotojų diena sveikino Prienų rajono savivaldybės, LR Seimo nario A. Palionio atstovai, Kultūros centro darbuotojai, kolegos, artimieji, bičiuliai.

IMG_6657

Medicinos darbuotojų dienos minėjimą pradėjo renginio vedėja Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotoja Ligita Gediminienė, kuri prisiminė atmintinos dienos paminėjimo ištakas, kalbėjo apie prasmingą ir sunkų mediko kelią. „Jūsų rankose pats brangiausias žmogaus turtas – gyvybė. Jūs šalia to, kuriam skauda, kuris apimtas nevilties, panikos. Jūs šalia to, kuris yra bedalis, bejėgis, silpnas. Jūs nuolat esate tarp vilties ir jos praradimo, tarp skausmo ir stebuklo. Ir tik Jūsų širdis ir išmintingas protas įžiebia paskutinę viltį tiems, kurie jos jau nebeturi“, – sveikindama visus medikus renginio vedėja kvietė šventinę dieną atsikvėpti iš širdies, nes tai suteikia energijos naujiems siekiams, jėgų planuoti, svajoti ir ryžtis naujiems užmojams, linkėjo šypsotis ir būti laimingiems.

Medikų bendruomenės narius pasveikino ir Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Egidijus Visockas. „Apie sveikatą galima kalbėti ilgas valandas. Vieni sako, kad sveikata – tai dar ne viskas. Kiti antrina, kad be sveikatos nieko vertas tampa turtas, nebėra išminties, nebelieka jėgų kovoti“, – kalbėjo vicemeras, profesinės šventės proga linkėdamas medikams padėti žmonėms būti sveikiems.

Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Rasa Zdanevičienė perdavė Seimo nario sveikinimą ir palinkėjimus bendros vilties – stiprinančios, drąsinančios, artinančios, šviesos ne tik danguje, bet ir darbuose, kasdienoje, mintyse, sielose, paprastų žmogiškos laimės dalykų. Į sceną buvo atnešta Seimo nario dovana – įspūdingo dydžio proginis tortas, kurį paimti buvo pakviesti medicinos atstovai – „MediCA klinika“ viena iš vadovių Rita Keturakienė bei Prienų ligoninės direktorė Jūratė Milaknienė. Medikės dėkojo Seimo nariui už dovaną ir kvietė visus kolegas po šventės pasivaišinti.

Asmeniškai R. Zdanevičienė padėkojo gydytojams Daivai, Linai, Vaidotui ir visam Greitosios medicinos pagalbos kolektyvui už sūnų, už daugybę nerimo, tačiau laimingai pasibaigusių dienų.

Renginio metu už ilgametę patirtį, dėmesį ir švelnumą pacientams bei atsidavimą savo profesijai buvo apdovanoti rajono medicinos darbuotojai.  Savivaldybės mero pavaduotojas E. Visockas ir mero patarėjas Raimundas Markūnas įteikė mero padėkas gydytojams Linai Kazlauskienei, Irenai Sidaravičienei, Ritai Keturakienei, Violetai Ražanskienei, Aleksui Radvilavičiui, Aldonai Matusevičiūtei ir nemažam būriui medikų bendruomenės narių.

Sveikinimo žodžius tarė ir VšĮ „Prienų ligoninė“ direktorė J. Milaknienė. Į visus kolegas ji kreipėsi paciento žodžiais: „Brangusis mano daktare, aš tau dėkoju – už tai, kad plaka dėl žmonių tava širdis, kad dėl visų sveikatą tu aukoji, grąžindamas tyras gyvenimo viltis. Ligoninė, veidai saulėti personalo – Jūs priverčiat pasveikti mus visus. O kaip, sakyk, pakviest prie švenčių stalo nors kartą iš ligoninės visus. Pasveikę ir laimingi neužmiršim baltų palatų, slaugių, daktarų. Jūs mūsų sieloj įžiebėte viltį, gyvenimu tikėti privertėt visus“.

Tai žodžiai, išreiškiantys žmogaus dėkingumą, žodžiai, kuriuos medikai, nors ir dirba labai sunkų darbą, deja, išgirsta nedažnai. Ar lengvas mediko darbas? Į šį klausimą, anot J. Milaknienės, gali atsakyti tik tas, kas dirba šį darbą. Profesinės šventės proga medikė perskaitė ištrauką iš Sveikatos apsaugos darbuotojų chartijos, kurią išleido popiežiaus Jono Pauliaus II įsteigta Popiežiškoji gyvybės akademija. Dokumentas parodo, kokia turėtų būti visų sveikatos apsaugos darbuotojų veikla – grindžiama ypatingais žmonių tarpusavio santykiais, pasiaukojimu, pasižyminti išskirtiniu humaniškuoju pašaukimu. „Daugumai mūsų baltas mediko chalatas yra ir pašaukimas, ir jaunystės svajonių išsipildymas“, – kalbėjo J. Milaknienė, nuoširdžiai sveikindama kolegas ir linkėdama, kad profesinės šventės diena taptų pasiaukojimo žmogaus sveikatos labui įvertinimo diena, o išsipildžiusios profesinės ir asmeninės svajonės įrašytų naujus puslapius į Prienų krašto medicinos istoriją.

Medicinos darbuotojų dienos proga koncertą medikams dovanojo grupė „Nemuno krantai“ – Neringa, Giedrius, Gintaras ir Martynas bei Prienų KLC atlikėjas Vidmantas.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close