Savivaldybė pagerbė olimpiečius

Trečiadienį Prienų rajono savivaldybės metrikacijų salėje įvyko kukli olimpiečių Rolando Maščinsko ir Mariaus Žiūko pagerbimo šventė, į kurią 2012 m. Londono olimpiados dalyvius atlydėjo jų pirmieji treneriai Gražina Goštautaitė ir Petras Albertavičius.

Renginį daina pradėjo muzikos mokytojos Ramunė ir Lijana. Irkluotoją Rolandą Maščinską ir sportinio ėjimo meistrą Marių Žiūką sveikino rajono meras Vytas Bujanauskas, Savivaldybės administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, vyr. specialistas Adomas Kubilius, Prienų KKSC direktoriaus pavaduotojas Egidijus Visockas.

Savivaldybės meras V. Bujanauskas padėkojo sportininkams už pasiekimus ir Prienų krašto vardo garsinimą, pabrėžęs, kad vien tik dalyvavimas Olimpinėse žaidynėse yra didelis pasiekimas ir garbė. Padėkojo ir sporto meistrų šeimoms bei treneriams, kurie suteikė jiems galimybes siekti aukštumų. „Pavyzdį jaunimas ima iš tokių asmenybių, kurių pasiekimai skatina sekti jais“, – sveikindamas olimpiečius sakė administracijos direktorius A. Marcinkevičius, vildamasis, jog toks pavyzdys bus užkrečiamas.

Už Prienų vardo garsinimą, nuoširdų darbą bei puikius rezultatus 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse olimpiečiams M. Žiūkui ir R. Maščinskui buvo įteiktos mero padėkos, gėlės ir asmeninės dovanos.

Šventės metu buvo pagerbti ir olimpiečių treneriai G. Goštautaitė ir P. Albertavičius. Jiems meras įteikė padėkas už nuopelnus sportui ir auklėtinių pasiekimus, linkėdamas sveikatos, sėkmės bei gražių sportinių pergalių ateityje.

Olimpiečiai savo ruožtu padėkojo Savivaldybės vadovams už parodytą dėmesį ir jų daugiamečio darbo bei pastangų įvertinimą, pažadėdami ir ateityje stengtis nenuvilti sporto sirgalių. Po apdovanojimo ėjikas M. Žiūkas atsiprašė negalėjęs dalyvauti išlydėtuvėse į Olimpiadą. „Galbūt ir tas rezultatas Olimpiadoje ne visai sėkmingas buvo“, – pajuokavo jau antrose Olimpinėse žaidynėse dalyvavęs ėjikas.

Olimpiadoje 27-erių metų Marius Žiūkas dalyvavo 20 kmsportinio ėjimo rungtyje ir užėmė 40 vietą iš 58 startavusių. Olimpinių žaidynių vyrų porinių dviviečių 2000 metrųirklavimo varžybų finale Lietuvos atstovai Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris užėmė šeštąją vietą. Lietuviams iki bronzos pritrūko 8,61 sek.

 

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close