Balandžio  24 – osios popietę Birštono parapijos Caritas bendruomenės namų kiemelyje klegėjo vaikų juokas. Į jau tradicija tapusią Birštono parapijos Carito organizuojamą Mažųjų velykėlių šventę atvykusius vaikučius ir jų tėvelius sveikino Velykų bobutės. Kurios priminė vaikams velykų ir atvelykio prasmę, kiaušinių marginimo spalvų reikšmę, senovės tradicijas.

DSC_1526

Gražiomis dainelėmis visus atvykusius pasveikinino Birštono vaikų lopšelio – darželio ABC ir Ežiukų grupių vaikučiai.

Į šventę vaikai atėjo ne tuščiomis, atsinešė gražiausiai numargintus margučius, kuriuos sudėjo į pintinę. Velykų bobučių išrinkta rimta komisija išrinko tris pačius gražiausius margučius, kurie tapo šventės karaliais, o margučių savininkams buvo uždėtos karalių karūnos.

Mažiuosius šventės dalyvius ir jų tėvelius sveikino Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, atvykusi į šventę su pilnu krepšiu saldymynų. Todėl šventė tapo ne tik linksma, bet ir saldi.

Velykės kvietė vaikus liaudiškiems žaidimams, rateliams, parungtyniauti miklumo varžybose. Sunkiausiai buvo įveikti Velykų bobučių užduotą užduotį –  sudėti iš popieriaus skiaučių margučius. Teko paprakaituoti ne tik vaikučiams, bet ir jų tėveliams. Tačiau stengtis buvo verta, laukė dovanėlės.

Prieš Velykas Birštono meno mokyklos Dizaino studija organizavo jaunųjų menininkų, t.y. ikimokyklinio ir pradinio ugdymo, velykinių darbų konkursą „Velykinis margutis“. Konkursui darbelius pateikė 106 autoriai, kuriems darbelius padėjo paruošti 18 ugdytojų. Geriausių darbų autoriai buvo apdovanoti diplomais ir Dizaino studijos vadovės Vilmos Krasauskienės rankų darbo žvakutėmis. Laimėtojams vadovė pažadėjo surengti žvakių liejimo edukaciją.

Visi mažieji šventės dalyviai buvo apdovanoti saldžiaisiais kiaušiniais ir kitomis dovanomis, pavaišinti velykų bobučių pyragu.

Pasibaigus šventei jaunieji šventės dalyviai skirtėsi nuvargę, bet laimingi.

Dėkojame nuostabioms Birštono vaikų lopšelio – darželio velykų bobutėms Gražinai Baranauskaitei  ir Danutei Adamonienei, bei akomponiatorei Janinai Budrevičienei.

Už Velykinių darbų konkurso organizavimą bei šventės papuošimą vaikų kūriniais dėkojame Birštono meno mokyklos Dizaino studijos vadovei Vilmai Krasauskienei ir jos padėjėjoms.

Ši šventė jau ne pirmus metus  tampa puikiu kelių įstaigų ir organizacijų bendravimo ir bendradarbiavimo pavyzdžiu, siekiant suteikti džiaugsmo mažiesiems.

 

Vilma Burbienė, Birštono parapijos Caritas savanorė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close