Moksleivių konkursas „Šviesoforas“ Birštone

Balandžio 23 dieną Birštono gimnazijoje vyko pradinių klasių moksleivių konkurso „Šviesoforas“ II (rajoninis) etapas. Konkurso tikslas – skatinti pradinių klasių mokinius išmanyti Kelių eismo taisykles, ugdyti saugaus elgesio kelyje įgūdžius, domėtis eismo saugumo klausimais.

100_7148

Dalyvavo Birštono gimnazijos komanda, kurią parengė mokytoja Marytė Chadakauskienė, ir Birštono vienkiemio darželio-mokyklos komanda, vadovaujama mokytojos Zitos Simonaitienės. Konkurso dalyviai savo žinias demonstravo teorinėse ir praktinėse rungtyse. Moksleiviai praktiškai rodė, kaip reikia pereiti gatvę pėsčiųjų perėjoje ir sankryžoje, kaip taisyklingai nešioti šviesą atspindintį atšvaitą, pabrėžė jų reikalingumą. Šiais metais konkurse įvesta nauja rungtis „Kelio ženklų dėlionė“. Taigi vaikai turėjo sudėlioti kelio ženklus iš spalvotų figūrų ir skaidrių kelio ženklų simbolių, taip pat sprendė užduotis, naudodami kelių maketus, atsakė į viktorinos klausimus. Vyko komandų kapitonų varžytuvės.

Komandas vertino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio pareigūnai ir Birštono savivaldybės atstovai. Pirmąją vietą laimėjo Birštono gimnazijos moksleivių komanda, o jiems septyniais taškais nusileido Birštono vienkiemio darželio-mokyklos pradinukai.

Visi gavo padėkos raštus ir prisiminimo dovanėles, įsteigtas Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos, kurias įteikė Birštono švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Gadliauskienė.

Nugalėtojų komanda gegužės 6 dieną vyks į Kaune organizuojamą III (regioninį) konkurso etapą.

 

Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija ir nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close